Helybenhagyta a Miskolci Törvényszék az elsőfokú ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2020. júliusában Kazincbarcikán erőszakos úton akartak pénzt szerezni áldozatuktól.

A sértett tollfelvásárlóként dolgozott és éppen Kazincbarcikán volt, amikor a vádlottak felfigyeltek rá. Pénzt akartak szerezni tőle, ezért elvitték egy lakatlan épülethez, ahol álcaként valóban átadtak neki egy régi tollpárnát. Amikor azonban a férfi távozni készült, az egyik vádlott az útját állta, megfenyegette és öklével olyan erővel arcon ütötte, hogy a sértett egyből a földre esett. Ütötték és rúgták miközben lerángatták a válláról az övtáskáját és mintegy 50 ezer forintot kivettek belőle. Ezt kihasználva tudott a sértett elmenekülni, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a bántalmazás következtében.

Az elsőfokon eljáró Kazincbarcikai Járásbíróság a vádlottakat rablás bűntettében találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat nyolc év, a másodrendű vádlottat öt év, a harmadrendű vádlottat pedig hat év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül nyolc, öt, illetve hat év közügyektől eltiltásra, míg  fiatalkorú társukat két év javítóintézeti nevelésre ítélte. Az elsőrendű vádlottat kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az ítélet a másodrendű és a negyedrendű vádlott vonatkozásában már elsőfokon jogerőre emelkedett.

A fellebbezések folytán eljáró Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa nyilvános ülésen helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős.