Nagy valószínűséggel senkinek nem kell bemutatni azt az édes pár napot a két ünnep között, melyet leginkább a semmittevés különböző árnyalataival lehet a legjobban jellemezni. Ilyenkor mintha egy kicsit megállna az idő, és a feladatok, kötelességek dacára azt csináljuk, amihez leginkább kedvünk van, és ami a legjobban esik. Vegyük is sorra, mik ezek!

 Filmmaraton

A megfelelő ünnepi hangulat megteremtésében minden kétséget kizáróan nagy szerepet játszanak a tévéből ömlő karácsonyi filmek. Ezeket az év bármelyik másik szakaszában mellőzzük, ilyenkor azonban egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ne nézzük meg őket még egyszer. Mind tudjuk, miről beszélünk.

Az Igazából szerelemtől a Reszkessetek betörők!-ig ilyenkor mindent képesek vagyunk akár egy nap alatt is ledarálni, a kedvünk pedig garantáltan még vidámabb lesz tőlük! 

Közös sütögetés

Az ünnepek alatt az ember talán egyedül a főzéssel kapcsolatban szeretné bővíteni a tudását. Utalunk itt arra a kissé nyomasztó érzésre, amikor a karácsonynak a közelgő vizsgák tudatával vágunk neki, vagy az újévben folytatódó munkáinkra, és az efelett érzett lelkiismeret-furdalás dacára sem csinálunk semmit az újév napja előtt.

A közös sütögetés élménye azonban tökéletes stresszűző hatással bír, ráadásul talán még a nagyi titkos sütireceptjét is megkaparinthatjuk végre!

 Egész évet bepótoló nassolás

Mindenki tudja, hogy a karácsonyt egyszerűen lehetetlenség megúszni néhány plusz kiló felszedése nélkül. Mennyei ünnepi menükisteni sütemények, roskadozó étkezőasztal – a vendégségek szinte abszolválhatatlanok anélkül, hogy rengeteget ennénk. És természetesen karácsony után is bőven marad még a finomságokból…

Ha már nassolunk, akkor viszont tegyük bűntudat nélkül, élvezettel! Az év többi részében általában úgysem rendezünk óriási lakomákat (néhány kivétellel), éppen ezért meg kell ragadni az alkalmat! A tévé előtt valami finom mézes süteményt majszolgatni isteni érzés!

Hosszas beszélgetések a családdal

Ritkán van év közben olyan nap, amikor ne rohannánk valamerre, és össze tudnánk hozni úgy egy családi délutánt, hogy mindenki ráérjen. Azoknál pedig, akik vidékről költöztek fel a fővárosba, még nehezebb ezt megoldani.

Karácsonykor mindez azonban másként van, hiszen ilyenkor az egész család, félretéve a hétköznapi dolgokat, együtt tölti el ezt a pár napot. A hosszú beszélgetések, az ünnepi borozgatások, a nagy séták, vagy a közös filmnézés igazán jól tud esni ilyenkor!

Egy jó regény elolvasása

Sajnos év közben elég könnyen le tud tenni az ember egy jó regény elolvasásáról. A munka vagy az egyetemi, főiskolai tanulmányok ugyanis egyre inkább arra sarkallják az embert, hogy a szakirodalmat preferálja, ugyanakkor nincs annál jobb érzés, mint amikor csupán kedvtelésből, egy meleg pokróc és egy forró tea társaságában egy kiváló télies hangulatú regényt olvasgatunk. Ilyenkor van idő erre is, úgyhogy használjátok ki!