A rendőröket is megvezette a nő, aki azt állította, hogy durva, agresszív ember a férje.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon 2021 decemberének második felében tett feljelentést egy 26 éves nő, aki azt állította, hogy a férfi június óta rendszeresen agresszíven viselkedett vele, trágár szavakkal szidalmazta és többször tettleg bántalmazta úgy, hogy tenyérrel arcon ütötte, a haját húzta, lökdöste és fojtogatta.

Állítása szerint a feljelentés megtételét megelőző nap délutánján – újabb vitájuk alkalmával – egy két és fél literes teli kólás flakont dobott a hasának és, várandós állapotát sem kímélve, ütlegelte.

Büntetőeljárás indult, amelyben a férjet gyanúsítottként hallgatták ki, aki tagadta a cselekményt. Elmondta, hogy vannak közöttük veszekedések, de soha semmilyen módon nem bántalmazta a feleségét. Bevallotta azt is, hogy egyetlen alkalommal emelt kezet feleségére, amikor az egy füstös szobában rosszul lett. Ekkor kivitte a magatehetetlen nőt, és hogy magához térítse, ijedtében arcon ütötte.

A vádlottat tanúként hallgatták ki, aki elmondta, hogy a feljelentésében foglaltak nem fedik a valóságot, édesanyja táplálta a férje elleni haragját, de nem ő volt az ötletadó. Saját döntésére, de még indulatos állapotában tette meg a nyilatkozatokat, őt a férje soha nem bántotta.

A nyomozó hatóság a férjjel szembeni büntetőeljárást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt a 26 éves nő ellen hamis vád bűntette miatt. A büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.