Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc legnagyobb, Magyarország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvénye idén tizenegyedik alkalommal várja a résztvevőket május második hétvégéjén.

2023. május 12-én és 2023. május 13-án 12:00 óra és 24:00 óra közötti időszakban lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől a Kisavas Alsó sor – Görgey sarok, a Kisavas Első sor – Lonovics u. sarok, a Papszer utca – Mélyvölgy sarok, a Toronyalja utca 67., a Nagyavas Felső sor 434., a Papszer utca 24., a Toronyalja utca – Középső sor sarok, illetve a Nagyavas Alsó sor – Középső sor kereszteződés.

A lezárt területekre a rendezvényre behajtani kizárólag a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata vagy a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által kiadott ideiglenesb engedély birtokában lehet.

Idén először sportrendezvény is kapcsolódik az Avasi Borangoláshoz, a felnőtteknek szóló AVASember Kupa és a gyerekek részére meghirdetett kisAVASember Kihívás helyszíne a Horváth-tető Szabadidőpark, melyhez a Papszer utca és Horváth-tető közötti „Avasi lépcsősoron” futóverseny is kapcsolódik. Ezen a napon 10:00 és 17:00 óra között a lépcsősor szakaszos lezárására számíthatnak az arra közlekedők.

A szervezők a lakosság türelmét és megértését kérik, továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy az Avasi kilátó építési munkálatai miatt a Horváth-tető egy része munkaterületnek minősül, ezen az elkerített részen tartózkodni tilos.

Az Avasi Borangolás pénteken és szombaton gazdag zenei és gasztronómiai programkínálattal várja a résztvevőket: 68 helyszínen az Avasi Cellariumtól a Horváth- tetőn át a Papszer utcáig, 24 nyitott magánpincével, 30 vendégváróhellyel, 10 sátorral, 97 borászattal, 22 gasztroponttal, 20 koncerthelyszínen 55 fellépővel találkozhatnak a fesztiválra látogatók. A szombati sportprogramra nézőként, szurkolóként is érdemes kilátogatni, ahol gyerekprogram-kínálat is színesíti a rendezvényt.