Kecsegtető nem? Mutatjuk a részleteket. Azt nem kell ecsetelni Olaszország meseszép. A természet, a műemlékek, a gasztronómia és a vendéglátás. Mind Pazar. De ezt még meg is tudják fejelni. Van egy olasz régió, ahol fizetnek, ha Olaszország bármelyik részéből vonattal utazunk oda, hiszen fedezik a jegyek árát. 

Ez Friuli Venezia Giulia, Olaszország északkeleti részén, amely Ausztriával és Szlovéniával is határos. 

Ez mondhatnád, hogy csupán turisztikai fogás. És? Nem turistaként lennél ott? Vagyis valóban azért tesznek, a helyiek, hogy felfedezzék őket is a nyaralók, mert jelenleg ez Olaszország egyik legkevésbé látogatott területe. Bíznak az akció ösztönző erejében. 

Ez még nem minden!

További vonzóerő lehet, hogy ösztönzésként speciális kártyával is ellátják a turistákat, amely ingyenes múzeumi belépést és tömegközlekedés tesz lehetővé, illetve számos kedvezményhez juttat a helyi látnivalók megtekintésekor. 
Amit pedig megcsodálhatsz:  Dolomitok, tengerparti városok, Trieszt, Grado, Forni di Sopra, és Lignano Sabbiadoro a csodálatos olasz strandjaival, illetve egyéb gyönyörű helyek.

Mit kérnek cserébe?

Szerintünk nem sokat, de nézzük:

  • legalább két éjszakát egy olyan szállodában, apartmanban vagy panzióban kell eltölteni, amely részt vesz a programban
  • legyen retúrjegyünk, amely Olaszországból indul, és a Trenitalia öt állomása közül bármelyikre érkezik

Ugye, teljesíthető?
 A viteldíj fedezetét illetően a jegyfoglalást legkésőbb az indulás előtt öt nappal kell megtenni, és érdemes minél hamarabb útra kelni, mert az akció 2023. május 31-ig érvényes, ami csak egyéni utazóknak és családoknak szól.