Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Templomok, szakócák és a kocsonya címmel indítja el soron következő tematikus városnézését a Tourinform Miskolc szombaton, május 13-án, szombaton.

A program Miskolc Város Napjához is igazodva a vármegyeszékhely értéktárából mutatja be a belvárosban található helyeket. 

Szó lesz arról, mi a jelentősége Kelemen Didák munkásságának, hol láthatók a Bársony-házi szakócák, milyen szerepet tölt be a vármegye életében a Herman Ottó Múzeum és a Thália-ház, amelynek kiállítótermei éppen a város napján kapnak új nevet.

A városnézésen megtudhatjuk, miért kiemelkedő az Avasi református és a Mindszenti katolikus templomok szerepe, és azt is hogy milyen változatait ismerjük a kocsonya legendájának.

A séta végén a Vármegyeháza felújított dísztermébe is ellátogathatunk, hiszen most is arra törekedtek a szervezők, hogy olyan helyszínt is bemutassanak a tematikus városnézésen, amely általában nem, vagy csak külön engedéllyel látogatható.

A városnézés május 13-án, szombaton, 10 órakor indul a Tourinform Miskolc irodából. A jegyeket indulás előtt, a helyszínen vásárolhatjuk meg.

Bővebb információk a hellomiskolc.hu honlapon találhatók.