A téli leállást követően a 21. fordulóval folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei.

Az előző bajnokságban döntetlent játszott a DVTK és a Soroksár csapata Budapesten, ősszel pedig meglepetést okoztak a fekete-sárgák Diósgyőrben.

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2023. január 29., vasárnap
13:00 Soroksár SC – Diósgyőri VTK
Szamosi Mihály Sporttelep
1239 Budapest, Haraszti út 26.


Egymás ellen

Eddig egyszer játszott bajnoki mérkőzést a DVTK Soroksáron. Az előző idényben a most télen Diósgyőrbe igazoló Lőrinczy Attila büntetőből szerzett góljával hátrányba került a DVTK az első félidőben, majd a második játékrészben teljesen beszorította ellenfelét a piros-fehér csapat, és Hegedűs János góljával sikerült egyenlíteni is. A hajrában sorra záporoztak a lövések a hazai kapura, de a győztes gól nem született meg.

Soroksár SC – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

A Markantil Bank Liga idei kiírásának 2. fordulójában Diósgyőrben nyert a Soroksár. Az első fél órában számtalan gólszerzési lehetőséget alakított ki a DVTK a Soroksár ellen, ám nem sikerült betalálni, majd a diósgyőri rohamokat átvészelő vendégek két lövésből két gólt szereztek három perc alatt (az első gólt ismét Lőrinczy Attila lőtte). A fordulás után is a DVTK támadott többet, ám a vendégek kontrái is veszélyesek voltak. Szőke Adrián góljával sikerült szépíteni, de az egyenlítés már nem jött össze.

Diósgyőri VTK – Soroksár SC 1-2 (0-2)


/A nyitókép illusztráció/