Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Vb-hajó indul a Dunán

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívüli járatokat indít és új megállóval bővíti körjáratait a Magyar Hajózási Zrt. az augusztusi atlétikai világbajnokság idején, de a szolgáltatás már jövő szombaton, a Nemzeti Atlétikai Központ családi nyitónapján is elérhető lesz.

A szervezőbizottság közleménye szerint 1.500 forintba kerül és egész napra érvényes az a hajójegy, amivel a közönség eljuthat a Duna pesti oldalán, a Rákóczi hídtól délre található Nemzeti Atlétikai Központba. 

Jövő szombaton nyílt, ingyenes családi nap során veheti birtokba a közönség Budapest új sport- és szabadidőparkját, a Nemzeti Atlétikai Központot, amelyen megismerkedhetnek az atlétikai világbajnokság helyszínének olyan részleteivel is, amelyek a közönség számára nem lesznek láthatók a vb idején: a látogatók kipróbálhatják a Mondo borítású futópályát, részt vehetnek a különböző távú futóversenyeken, fotózkodhatnak Youhoo-val, a vb kabalafigurájával és sportos, zenés programok is várják őket.

A Nemzeti Atlétikai Központ főbejárata gyalog, busszal, villamossal, hévvel és hajóval is könnyen megközelíthető, a szervezők pedig többszáz kerékpár tárolására alkalmas területet is kialakítanak a helyszínen.

A jövő szombati nyílt napon az első hajók 8.00-kor indulnak majd a Batthyány térről.

A világbajnokság augusztus 19. és 27. között lesz.

Fotó: Facebook/Nemzeti Atlétikai Központ