A futurisztikus palack buborékgömböket adagol, amelyek a nulla gravitációban lebegnek. Egy videóban megmutatták, hogyan lehet meginni.

Olyan pezsgőt mutatott be a GH Mumm nevű cég, amelyet az űhajósok fogyaszthatnak a súlytalanság állapotában.
A Mumm Cordon Rouge Stellar az első pezsgő, amelyet kifejezetten űrutazásra terveztek, és a Földtől távol fogyasztható. Ötéves fejlesztés eredménye, beleértve a súlytalanságban végzett teszteket is.

A futurisztikus palack kis buborékgömböket adagol, amelyek a nulla gravitációban lebegnek. Ez az első olyan pezsgő, amely teljes mértékben megfelel a Francia Nemzeti Űrkutatási Központ (CNES) űrkövetelményeinek.
„A technológia itt már nemesebb célt szolgál: a pezsgő egy éghajlat és egy íz élményét sűríti egybe mindazok számára, akik már a Földtől távol fognak fejlődni”- mondta az ötlet megvalósítója, Octave de Gaulle.
Az ital félüveg palackja hosszú nyakú, tetején parafadugóval és egy speciális, rozsdamentes acél nyitó-záró szerkezettel. Az ujjal vezérelt szelep megnyomásával egy pezsgőgömböcske szabadul fel. A folyadékot a palack felső részében tárolják, és hab formájában csorog ki, amikor a gáz átjárja.

Az űrutazók ezután a pezsgőt egy hosszú szárú pohárral vehetik magukhoz a levegőből. Hogy ne folyjon át a kabinon, a kioldó mechanizmust egy rozsdamentes acélgyűrű rögzíti. A csúcstechnológiás palackot repüléstechnikai minőségű alumíniumból készült védőburkolat is óvja.
A pezsgőnek egyelőre még nincs meghatározott ára, mivel „egy szélesebb körű élmény része lesz”, amelyről egyelőre nem tudni többet.