A városvezető Facebook-oldalán tette meg a hivatalos bejelentést.

„Számtalan kérdést kaptam az elmúlt hetekben Önöktől, itt a Facebookon, az utcán vagy épp társaságban arról, hogyan tervezem a jövőmet, szeretném-e 2024-től polgármesterként tovább szolgálni városunkat, Miskolcot. Egyszerűnek tűnhet a kérdés: igen, vagy nem. Én mégis hosszabban válaszolok, ha megengedik” – írta.

Amikor 2019-ben jelöltként bemutatkozott, így fogalmazott:

„Azt képviselem, hogy a városnak nem pártpolitikára, hanem várospolitikára van szüksége, ami az itt élőkről, a miskolciakról szól. Mindenkivel szeretnék együtt dolgozni, aki tenni akar a városért, legyen bármilyen pártállású, bármilyen világnézetű, vallású, bármilyen végzettségű, bármilyen származású.”

– Az én alapállásom nem változott – fűzte tovább gondolatait a város első embere. – Továbbra is azt gondolom, hogy minden tehetségre, jó szándékra és tenni akarásra szüksége van Miskolcnak. Szüksége van minden olyan emberre, aki első helyre teszi munkájában Miskolcot. Minden ideológia és elv, politikai hovatartozás és pártérdek elé.

Majd ezzel folytatta:

„Nekem ez jelenti az elkötelezettséget.

Én emlékszem, mivel és miért kezdtük a városvezetői munkát, milyen célokat tűztünk magunk elé, és engem ezek a célok most is inspirálnak. Ezekből merítek erőt minden nap. És ezek adnak erőt a folytatáshoz is.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy indulok a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltként.”