A klubot napra pontosan 113 évvel korábban, 1910. február 6-án alapították.

Az évfordulón a DVTK a Tiszakécske ellen játszik a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hétfő este hét órától. A Tiszakécske az előző fordulóban közvetlenül a lefújás előtt szerzett két góllal egyenlített a Kozármisleny ellen, így jelenleg a tabella 11. helyén áll 27 ponttal.

Merkantil Bank Liga 22. forduló

2023. február 6., hétfő
19:00 Diósgyőri VTK – Tiszakécskei LC
Televíziós közvetítés: M4 Sport

„Komoly ellenfél érkezik hétfő este Diósgyőrbe, amelyik egy harcos csapat, labdavesztés után igyekeznek azonnal visszaszerezni azt, akár 4-5 játékos is ráront az ellenfélre. Agresszívan védekeznek, néha túlzásba is esnek ezen a téren, erre is fel kell készülnünk. Ezúttal is fontos lesz, hogy minél hamarabb megszerezzük a vezetést, hogy kénytelenek legyenek megnyílni.”
/Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője/

Kuznyecov Szergej azt is elmondta, hogy a csapat számára természetesen abból a szempontból is különleges lesz a hétfő esti meccs, hogy erre a napra esik a klub alapításának 113. évfordulója. Szeretettel várják szurkolóikat a DVTK Stadionba, hogy közösen ünnepeljék meg ezt a történelmi napot.


Fontos információk a szurkolók számára

Az Ultras Diósgyőr is készül, hiszen méltóképpen szeretnék megünnepelni klubjuk születésnapját – olvasható a DVTK honlapján és saját Facebook-oldalukon is.

Az ehhez tartózó látványelemek az első félidőben (19:00-19:45) kerülnek bemutatásra. Ekkor tehát egy-két percig a Stadion környékén a szokottnál nagyobb hanghatásra lehet számítani. 
Éppen ezért a  piros-fehérek felhívják a figyelmet arra is, hogy mindenki fokozottan figyeljen és vigyázzon házikedvencére.

A nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel a DVTK idén nem szervez színpadi programokat a klub születésnapján – írják. –  Azonban a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Irodával egyeztetve természetesen méltóképpen megemlékeznek a DVTK alapításának évfordulójáról. Hogy hogyan? Ez egyelőre maradjon meglepetés! 

Annak érdekében, hogy a beléptetés során elkerüljék a hosszabb sorok kialalakulását, a DVTK Stadion kapui egy órával a meccs előtt, 18 órakor kinyílnak.

Az MVK Zrt. rásegítő járatokat indít az 1-es villamos vonalán, segítve ezzel a szurkolók könnyebb hazajutását – olvasható az mvkzrt.hu weboldalon. 

A DVTK közleménye

„Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a Diósgyőrt! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, semmilyen körülmények között ne lépjenek a nézőktől elzárt területre (ellenkező esetben minden jogsértő magatartás rendőri intézkedést von maga után), tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat klubunk, az MLSZ részéről.”

A pontos részleteket a dvtk.eu honlapon találjátok.