A csapat jó formában várta a találkozót, hiszen az előző fordulókban is győzedelmeskedtek Bagó László tanítványai.

Október 22-én hazai pályán fogadta a TFSE együttesét a férfi röplabda NBI liga alapszakaszának soron következő fordulójában a MEAFC. A liga újonca jó formában érkezett a találkozóra, hiszen egy győzelemmel és két szoros vereséggel tudták le az előző fordulókat. Így nem egy könnyű mérkőzésre számítottak a miskolci röplabdások, de az alapelvárás a győzelem volt.

Barócsi Ákos, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club röplabda szakosztályvezetőjének beszámolója a mérkőzésről:

Az első szett elején a csapatok fej-fej mellett haladtak. A vendégek bátran játszottak és jól is pattant nekik a labda, míg a mieink kicsit az öltözőbe ragadtak. Ennek eredményeképpen a fővárosiak már 14:18-ra is elléptek Kozsláéktól. 20:20-as állásnál sikerült beérnünk a vendég együttest. Ezek után a fővárosi csapat erejéből már csak egy pontra futotta míg csapatunknak összeállt a blokk munkája, illetve a védekezése. Így, ha nehezen is sikerült az első felvonást 25:21 arányban megnyerni.

A mérkőzés második etapjában a MEAFC magához ragadta az irányítást és tetemes előnyre tett szert. Remek támadásokat láthatott a szépszámú közönség. Így játék lehetőséghez jutott Szabó Péter és Tóth Tibor is. Mindketten remekül szálltak be a mérkőzésbe. Ebben a játékrészben megmutatkozott a két csapat közötti tudás különbség így 25:12-re húztuk be ezt a szettet.

A harmadik szettről már mindenki azt gondolta, hogy sikerült megnyerni azonban a fővárosi gárda máshogy gondolta. A játékrész elején hibát hibára halmozott csapatunk, amit a TFSE remekül használt ki. A szett végén még egy nagy hajrát sikerült játékosainknak csinálna azonban ez már késői ébredés volt és a TFSE megnyerte a szettet 23:25-re.

A negyedik felvonásban egészen 13:13-ig egymást követték a csapatok, ekkor azonban a mieink megtudtak újulni és 18:13-ra sikerült ellépni. Ezt az előnyt a MEAFC már nem adta le így 25:17 arányban sikerült megnyerni ezt a játékrészt, a mérkőzést pedig 3:1 arányban. Ezzel a győzelemmel pedig a tabella élére élére állhattunk 9 ponttal, így két pont előnnyel vezetjük azt a Dág KSE, valamint a Vidux-Szegedi RSE ellen.

Ezen a mérkőzésen Bagó László vezetőedző (igazolt) távollétében Varga László látta el a vezetőedzői teendőket, aki a meccs után azt nyilatkozta: ,,Nem volt egy egyszerű és könnyűnek mondható mérkőzés! Jól játszott a csapat, bár voltak kisebb nagyobb megingásaik. A fiatalok a tőlük elvárható dinamikával, az idősebbek pedig a rutinjukkal és higgadtságukkal vették ki a részüket a győzelemből! Gratulálok a csapatnak!”

NBI Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – TFSE 3:1

MEAFC-Miskolc: McLaughlin, Simkó, Kapusi, Kozsla, Csizmadia, Komlósi

Csere: Karóczi (liberó), Kovács, Szabó, Tóth, Oláh, Tordai, Vad

Nincs megállás, hiszen a következő fordulóban egy igazi rangadó következik. Ismét az egyetemi körcsarnokban lép pályára a MEAFC péntek este 19:30-tól a Dunaújváros ellen. A belépés ingyenes. Szurkoljunk együtt a miskolci röplabdásoknak!