Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Világelső lett Tokaj az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) Best Tourism Villages of 2023 választásán. 5 kontinens 260 települése közül választották ki híres borvidékünket.

A világörökség részeként jegyzett hazai borvidékünk végre elnyerte méltó jutalmát! A nemzetközi seregszemlén a legjobb, első helyen végzett Tokaj, így először nyert magyar település ennyire fontos nemzetközi elismerést. Az elmúlt időszak fejlesztéseit, innovációit és hagyománytisztelő nóvumait méltatták, ezzel pedig ösztönzik a környéket a további munkára, figyelő turisztikai fejlesztésekre.

2021 óta választ a világ kifejezetten vidéki és nem nagyvárosi turisztikai fejlesztései közül a Turisztikai Világszervezet, ebben az évben a görög Soufli lépett a dobogó legfelső fokára, míg tavaly az Etiópiában található Choqa-hegy kapta meg az elismerést. Idén pedig Magyarország és a tokaji régió. At átadó ünnepséget Üzbegisztánban tartották.

Mivel az elismerést Tokaj minden reklámban, róla készülő hazai és nemzetközi promóciós céllal készülő anyagban feltüntetheti, még nagyobb nyilvánosságra és ezzel együtt nagyobb figyelemre számítanak. Hogy a híres aszú varázslatos szülőhelyére még több borkedvelő, Magyarországra érkező gasztroturista vágyódjon.