Kezdőlap Uncategorized

2015. január 2-7. közötti moziprogram ajánló

Új sorozatot indítunk, amelyben a Művészetek Háza két impozáns filmszínházában, a Béke- és Uránia-termekben játszott filmekhez nyújtunk egy kis kedvcsinálót hétről-hétre. 

Ezen a héten a filmszínház legkorábbi előadása egy 144 perces, 3D-s fantasy, a Hobbit : Az öt sereg csatája.

A_hobbit_Az_ot_sereg_csataja_magyar_poszter

Aki szerette a Gyűrűk Ura filmeket, annak a 60 évvel a Gyűrű Szövetsége előtt játszódó Hobbit filmtrilógia is garantált élvezetet fog nyújtani. A sorozat utolsó és legakciódúsabb része ez, amely amellett, hogy méltó lezárása minden idők legdrágább filmtrilógiájának, de kellőképpen össze is köti azt a folytatásokkal (vagyis a film vége számos pontban kapcsolódik a Gyűrűk Ura sorozathoz).
A történetről részletesebben egyik előző cikkünkben már olvashattatok :  https://mizuborsod.hu/?p=4550

http://youtu.be/fN_aCB1bWcA

Vetítési időpont : Uránia-terem, 15:30.

 

Aki a magyar filmeket vagy a romantikus komédiákat kedveli, azoknak remek szórakozást nyújthat a Swing című magyar romkom.
Swing_poszter
A sztori szerint három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akik hamarosan megalakítják a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?
A szereposztás pazar : Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Töröcsik Franciska, Törőcsik Mari, Csuja Imre, Kulka János. Minden adva van tehát egy jó kis magyaros haccacáréhoz.

FIGYELEM !!! Saját tapasztalat alapján állítom, hogy az előadások telt házasak, ezért javaslom, hogy legalább 1-2 nappal korábban szíveskedjenek megvenni a jegyeket a mozi pénztárában, vagy foglajanak telefonon ! (Jegyrendelés : +36 (46) 507-573)
Vetítési időpont :
Béke-terem, 16:00.

 

Az angol humor szerelmeseinek kitűnő választás lehet a Büszkeség és bányászélet (Pride), amely bármennyire is meglepő, valós eseményeket dolgoz fel.
buszkeseg_es_banyaszelet_plakat
A történet 1984 nyarán játszódik. Az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher hatalma csúcsán, gazdasági okokra hivatkozva bányák bezárásával kavarja fel a brit politika állóvizét. A büszke Bányászok Szakszervezete sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. A „leszbikusok és melegek a bányászokért” csoport tagjai azonban nem hátrálnak meg, megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A homoszexuális társaság és a kemény bányász brigád, ennek a két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösségnek a találkozása meglepő fordulatokat hoz…
Minden idők egyik legjobb filmzenéje !!!
A filmet máris jelölték a 2015 évi Golden Globe-ra (Legjobb film – zenés film és vígjáték kategória) !

http://youtu.be/TLZiA5QEoRc

 

Vetítési időpont : Béke terem, 18:00.

Az utóbbi idők legelgondolkodtatóbb és egyben legkomolyabb hangvételű sci-fi alkotása a Batmant is újraálmodó Christopher Nolan sztárokkal teletűzdelt Csillagok között (Interstellar) című alkotása.
Interstellar_p1_hun_620
A Föld már a végét járja, természeti kincsei rég elapadtak, a kapzsi emberek elherdálták a természet anyánktól kapott jussokat. Az emberiség megmaradt része, dacolva a planétát sújtó állandó homokviharokkal mezőgazdaságból próbálja fenntartani magát több-kevesebb sikerrel. Tudósok egy kis csoportja felfedez egy féreglyukat, amelyen keresztül idegen égitestekre juthatnak el a kalandvágyó asztronauták. Egy, a Földünkhöz hasonló bolygó felfedezése lehet az emberiség utolsó esélye a túlélésre. Egy volt asztronautának meg kell hoznia élete legfontosabb döntését, két gyermekét hátra hagyva nekivágjon élete kalandjának, vagy válassza a családját ?
A főbb szerepekben : Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck, Michael Cane, Matt Damon.
Kihagyhatatlan film !

http://youtu.be/TLZiA5QEoRc

A komolyabb hangvételű filmeket kedvelő mozi barátoknak A fogyoly (The Captive) című kanadai thriller-drámát javaslom megtekinteni.
a_fogoly_poszter
A 9 éves Cassandrának nyoma vész. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később Matthew (Ryan Reynolds), az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ekkor olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi egyetlen segítsége Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó. Közösen próbálják megfejteni a titkot, mi történt Cassandrával ?

http://youtu.be/S8XkGxfXkPc

Vetítési időpont : Béke-terem, 20:15.
Ez lenne tehát 2015. első hete. Kalandra fel moziba járók !
… És nem elfeledni : 1 belépőjegy ára csupán 550 Ft, a 3D-s filmekre 750 Ft !

 

A filmekhez jó szórakozást kíván
Lichtenstein Raymond
filmesztéta