Kezdőlap Uncategorized

2016. áprilisi miskolci moziműsor

Április, szokatlan időjárás (megszoktuk már az elmúlt években), kirándulás, bográcsozás beindulása, na és persze a mozizás (de hiszen az mindig jó program !!!) ! Aki kihagyta a Saul fiát, bepótolhatja, de lesz itt vígjáték, rajzfilm, dráma, szuperhős mozi, minden szinten, szinte minden 😀
Lássuk mit kínálnak a miskolci mozik a filmbarátoknak :
MŰVÉSZETEK HÁZA
Uránia-terem: március 31.–április 6. > 15.30 – Európai Panoráma
Egy őrült pillanat  (16)(Un moment d’egarement)

Egy őrült pillanat (Un moment d

színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 2015
Rendező: Jean François Richet
Szereplők: Vincent Cassel, François Cluzet, Alice Isaaz, Lola Le Lann
Laurent és Antoine középkorú férfiak, akik tinédzser lányaikkal indulnak együtt nyaralni. A fiatalok cserfesek és lobog bennük a tűz, de mint kiderül, a papák se küldték még nyugdíjba a libidójukat. Amikor Antoine lánya kikezd Laurent-tel, a nyugodt vakációnak azonnal lőttek. A férfi zavarában azt se tudja, mire figyeljen jobban: hogy barátja nehogy észrevegyen bármit is a dologból, vagy hogy hárítsa a szexi lány közeledését. Egyik fronton sem áll nyerésre?…

Béke Art-mozi: március 31.–április 6. > 16.00
A művészet templomai – Milánói Scala, a csodák palotája  (6) (Teatro alla Scala. The Temple of Wonders)

A művészet templomai - Milánói Scala, a csodák palotája (Teatro alla Scala. The Temple of Wonders)

színes, magyarul beszélő, olasz ismeretterjesztő film, 102 perc, 2015
Rendező: Luca Lucini
A Firenze és az Uffizi képtár 3D alkotóinak új filmje az eddigi legátfogóbb alkotás az intézmény történetéről és művészóriásokat generációkon át inspiráló, fenséges hangulatáról. A film készítői alapos kutatómunkát végeztek, hogy a közismert tények mellett megmutassák a 238 éves operaház rejtett titkait is. A narrációt művészek, szakértők és rajongók kommentárjai, valamint visszaemlékezéseken alapuló fikciós részek gazdagítják, minden eddiginél mélyebb betekintést engedve a Scala történetébe. Luca Lucini és Silvia Corbetta rendezők az operaház korai történetének élethű bemutatásához színészi játékot és játékfilmes elemeket is alkalmaztak, valós személyek visszaemlékezései alapján kidolgozott jelenetekkel. A narráció és a fikciós részek mellett különleges archív fotók és felvételek segítik a nézőt, hogy elmerüljön a közel két és fél évszázados múltra visszatekintő operaház történelmében.

Uránia-terem: március 31.–április 6. > 17.45, 20.00
Bazi nagy görög lagzi 2  (12) (My Big Fat Greek Wedding 2)

Bazi nagy görög lagzi 2 (My Big Fat Greek Wedding 2)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 95 perc, 2016
Rendező: Kirk Jones
Szereplők: John Corbett, John Stamos, Nia Vardalos, Rita Wilson, Alex Wolff, Elena Kampouris, Louis Mandylor, Ian Gomez, Joey Fatone
Hogy a sok ouzo-e az oka (hoppá!) vagy éppen a Windex, nem tudhatjuk, de a Portokalos klán tagjain tizenhárom év se hagyott nyomot: egytől-egyig visszatérnek (igen, még a nagymama is), és jobban néznek ki, mint valaha!Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére – egy kissé túlságosan is…Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen.Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzi-ra.

Béke Art-mozi: március 31.–április 6. > 18.00
Oscar-díjas alkotás!
Saul fia  (12)

Saul fia

színes, magyar film, 107 perc, 2015
Rendező: Nemes Jeles László
Szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe Lauer
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a “titkok őrzőit”, néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Béke Art-mozi: március 31.–április 6. > 20.15 – Európai Panoráma
Emlékek örzői  (12) (Les héritiers)

Emlékek örzői (Les héritiers)

színes, magyarul beszélő, francia film, 105 perc, 2015
Rendező: Marie-Castille Mention-Schaar
Szereplők: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Noémie Merlant, Genevieve Mnich, Stéphane Bak, Wendy Nieto, Aimen Derriachi
Anne Guegen több, mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallási és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent.Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt. Ahogy közeleg a dolgozat leadásának határideje a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük és, noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást, de megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg. A film valós eseményeket dolgoz fel.

 

Béke Art-mozi: április 2–3. > 14.00
A Lovasíjász  (6)

A Lovasíjász

színes, magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2015
Rendező: Kaszás Géza
2016. április 7–13.

Uránia-terem: április 7–13. > 20.15
Bazi nagy görög lagzi 2  (12) (My Big Fat Greek Wedding 2)

Bazi nagy görög lagzi 2 (My Big Fat Greek Wedding 2)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 95 perc, 2016
Rendező: Kirk Jones
Szereplők: John Corbett, John Stamos, Nia Vardalos, Rita Wilson, Alex Wolff, Elena Kampouris, Louis Mandylor, Ian Gomez, Joey Fatone

Béke Art-mozi: április 7–13. > 18.00
Saul fia  (12)

Saul fia

színes, magyar film, 107 perc, 2015
Rendező: Nemes Jeles László
Szereplők: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor, Todd Charmont, Uwe Lauer

Béke Art-mozi: április 9–10. > 14.00
A Lovasíjász  (6)

A Lovasíjász

színes, magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2015
Rendező: Kaszás Géza

Uránia-terem: április 7–13. > 15.30 – Európai Panoráma
3D
Robinson Crusoe  (6)

Robinson Crusoe

színes, magyarul beszélő, belga-francia családi animációs film, 89 perc, 2016
Rendező: Ben Stassen, Vincent Kesteloot
Szereplők: Matthias Schweighöfer, Ilka Bessin, Dieter Hallervorden, Aylin Tezel, Kaya Yanar
Kedd, a társaságfüggő papagáj egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot. Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t. Kedd pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson vele.

https://www.youtube.com/watch?v=P9HLbyT_9BI

Béke Art-mozi: április 7-én > 16.00
Béke Art-mozi: április 9–13. > 16.00
Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig  (12) (Francisco – El Padre Jorge)

Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig (Francisco - El Padre Jorge)

színes, magyarul beszélő, spanyol-argentin-olasz film, 110 perc, 2015
Rendező: Beda Docampo Feijóo
Szereplők: Darío Grandinetti, Silvia Abascal, Leticia Brédice, Alejandro Awada, Carlos Hipólito
Amikor egy Buenos Aires-i orvostanhallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya – azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa – azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

Uránia-terem: április 7–13. > 17.30
Kiemelt helyár: 900 Ft
3D
Batman Superman ellen – Az igazság hajnala  (16) (Batman v Superman: Dawn of Justice)

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 151 perc, 2016
Rendező: Zack Snyder
Szereplők: Gal Gadot, Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Jeremy Irons, Diane Lane, Laurence Fishburne
Milyen hősre van szüksége a világnak? Gotham City védelmezője úgy érzi, hogy Metropolis megmentője már istenként tekint magára, senki és semmi nem korlátozza, így szembefordul vele. De a világ nem törődik velük, mert más kérdésekre keresi a választ: senki nem tudja, mit szeretne: mindenható védelmezőt, vagy függetlenséget.Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban – és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.

Béke Art-mozi: április 7–13. > 20.15
Hardcore Henry  (16)

Hardcore Henry

színes, magyarul beszélő, orosz-amerikai akciófilm, 90 perc, 2015
Rendező: Ilya Naishuller
Szereplők: Ilya Naishuller, Haley Bennett, Tim Roth, Sharlto Copley, Darya Charusha, Will Stewart
A Hardcore Henry egész történetét belső nézőpontból látjuk: Henry nem emlékszik semmire. Leginkább azért, mert felesége épp most hozta vissza a halálból. Elmondja Henry-nek, hogy hívják, ám ocsúdni sincs ideje, öt perccel később már lőnek rá, feleségét pedig elrabolják. Henry Moszkvában a fél alvilággal találja szembe magát, és mindenki holtan akarja látni. A túlélési ösztön mellett Henry-t a bosszú hajtja: célja az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

Béke Art-mozi: április 8-án > 16.00 – Nemzetközi Roma Nap
A Miskolci Egyetem hallgatói által készített filmek vetítése
Vetítés a 2015. évi CineFest Roma-Kép programjából

a Miskolci Egyetem hallgatói által készített filmek vetítése

2016. április 14–20.
Béke Art-mozi: április 16–17. > 14.00
A Lovasíjász  (6)

A Lovasíjász

színes, magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2015
Rendező: Kaszás Géza
Uránia-terem: április 14–20. > 15.30 – Európai Panoráma

3D
Robinson Crusoe  (6)

Robinson Crusoe

színes, magyarul beszélő, belga-francia családi animációs film, 89 perc, 2016
Rendező: Ben Stassen, Vincent Kesteloot
Szereplők: Matthias Schweighöfer, Ilka Bessin, Dieter Hallervorden, Aylin Tezel, Kaya Yanar

Béke Art-mozi: április 14–20. > 16.00
A 2. Magyar Filmhéten a Magyar Filmdíj nyertese 7 kategóriában
Liza, a rókatündér  (16) (Liza, the Fox-Fairy)

Liza, a rókatündér (Liza, the Fox-Fairy)

színes, magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2014
Rendező: Ujj Mészáros Károly
Szereplők: Balsai Mónika, David Sakurai, Bede Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, ?Cserna Antal, Reviczky Gábor, Kocsis Mariann, Gubík Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán ?János, Hajdu István, Nádasdi László
Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán Zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.

Uránia-terem: április 14–20. > 17.30 – Európai Panoráma
Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom  (12) (Les Visiteurs: La Révolution)

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. - A forradalom (Les Visiteurs: La Révolution)

színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 90 perc, 2016
Rendező: Jean-Marie Poiré
Szereplők: Christian Clavier, Jean Reno, Franck Dubosc, Karin Viard, Sylvie Testud, Marie-Anne Chazel, Ary Abittan
Ki ne emlékezne a középkorból a jelenbe tévedt, bátor Godefroy lovagra és segédjére, a minden lében kanál Jacques-Foches-ra, akik 1993-ban az egész világot meghódították csetlés-botlásaikkal? Az 1998-ban elkészült Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút után tizennyolc évvel végre itt a várva-várt folytatás, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt: 1794-ben, a vérzivataros francia forradalom kellős közepén.A fess Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, Jacques-Foches, a bolondos (Christian Cavier), alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Napóleon Bonaparte tanácsadója, hanem közvádló is egyben. Rögtön guillotine alá is akarja küldeni hőseinket és Godefroy arisztokrata utódait is, akik felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroyt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy magára hagyja földijeit a bajban?

https://www.youtube.com/watch?v=wZMYI2-Ox3I

Béke Art-mozi: április 14–20. > 18.00
Kiemelt helyár: 700 Ft
Hurok  (16)

Hurok

színes, magyar thriller, 2016
Rendező: Madarász Isti
Szereplők: Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Anger Zsolt, Hegedűs D. Géza, Málnai Zsuzsa
Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet?…

Uránia-terem: április 14–20. > 20.00
Kiemelt helyár: 700 Ft
A Főnök  (16) (The Boss)

A Főnök (The Boss)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc, 2016
Rendező: Ben Falcone
Szereplők: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage, Kristen Schaal, Tyler Labine, Ella Anderson, Annie Mumolo
Melissa McCarthy (Koszorúslányok, Női szervek) egy iparmágnást alakít, aki börtönbe kerül bennfentes kereskedés miatt. Amikor kiszabadul, és Amerika legújabb kedvenceként akarja újra piacra dobni magát, a korábban átvert áldozatai közül nem mindenki igyekszik fátylat borítani a kétes múltra.

Béke Art-mozi: április 14–20. > 20.15 – Európai Panoráma
A mi jövőnk  (16) (Nos futurs)

A mi jövőnk (Nos futurs)

színes, feliratos, francia vígjáték, 97 perc, 2015
Rendező: Rémi Bezançon
Szereplők: Pierre Rochefort, Pio Marmai, Mélanie Bernier, Kyan Khojandi, Camille Cottin, Laurence Arné, Roxane Mesquida

2016. április 21–27.
Béke Art-mozi: április 23–24. > 14.00
A Lovasíjász  (6)

A Lovasíjász

színes, magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2015
Rendező: Kaszás Géza
Béke Art-mozi: április 21–27. > 20.15

Kiemelt helyár: 700 Ft
Hurok  (16)

Hurok

színes, magyar thriller, 2016
Rendező: Madarász Isti
Szereplők: Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Anger Zsolt, Hegedűs D. Géza, Málnai Zsuzsa
Az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet?

Uránia-terem: április 21–27. > 20.00
A Főnök  (16) (The Boss)

A Főnök (The Boss)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc, 2016
Rendező: Ben Falcone
Szereplők: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage, Kristen Schaal, Tyler Labine, Ella Anderson, Annie Mumolo
Melissa McCarthy (Koszorúslányok, Női szervek) egy iparmágnást alakít, aki börtönbe kerül bennfentes kereskedés miatt. Amikor kiszabadul, és Amerika legújabb kedvenceként akarja újra piacra dobni magát, a korábban átvert áldozatai közül nem mindenki igyekszik fátylat borítani a kétes múltra.

Uránia-terem: április 21–27. > 15.30, 17.30
Kiemelt helyár: 900 Ft
A dzsungel könyve  (12E)(The Jungle Book)

A dzsungel könyve (The Jungle Book)

színes, magyarul beszélő, amerikai film, 105 perc, 2016
Rendező: Jon Favreau
Szereplők: Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Giancarlo Esposito, Lupita Nyong’o, Emjay Anthony, Neel Sethi

https://www.youtube.com/watch?v=7vGKP_XOKpQ

Béke Art-mozi: április 21–27. > 16.00 – Európai Panoráma
Évszakok  (0) (Les Saisons)

Évszakok (Les Saisons)

színes, francia természetfilm, 90 perc, 2015
Rendező: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud
Amikor befejeződött az utolsó jégkorszak, egy nyolcvanezer évig tartó télnek szakadt vége Európa nagy részén. A jég elvonulása után újra elkezdődött az évszakok váltakozása. A kontinenst hamarosan sűrű, élettel teli erdőségek borították be, amelyekben a vadállatok számos fajtája jelent meg. Az Évszakok a bölények, a farkasok, a hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogy próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel.

Béke Art-mozi: április 21–27. > 17.45 – Európai Panoráma
Rómeó és Júlia  (12)(Romeo and Juliet)

Rómeó és Júlia (Romeo and Juliet)

színes, feliratos, olasz-angol romantikus film, 138 perc, 1968
Rendező: Franco Zeffirelli
Szereplők: Olivia Hussey, Leonard Whiting, Michael York, John McEnery, Pat Heywood, Milo O’Shea, Paul Hardwick, Natasha Parry, Antonio Pierfederici, Esmeralda Ruspoli, Roberto Bisacco
William Shakespeare halhatatlan remekművének talán az egyik legsikeresebb és legszebb feldolgozása Franco Zeffirelli filmje. Eredeti helyszínen, Veronában forgatták. A Rómeót és Júliát alakító színészek korukat meghazudtoló hitelességgel és mély átéléssel alakítják a tragikus sorsú szerelmeseket. Ebben a filmben minden együtt van, amit csak elvárhatunk. A díszletek és jelmezek varázslatos reneszánsz hangulatot varázsolnak elénk, míg Nino Rota szép dallamai elandalítanak.

2016. április 28.–május 4.
Béke Art-mozi: április 30.–május 1. > 14.00
A Lovasíjász  (6)

A Lovasíjász

színes, magyar dokumentumfilm, 115 perc, 2015
Rendező: Kaszás Géza

Uránia-terem: április 28.–május 4. > 15.30
3D
Ratchet és Clank – A galaxis védelmezői  (6)(Ratchet and Clank)

Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői (Ratchet and Clank)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 90 perc, 2016
Rendező: Kevin Munroe, Jericca Cleland
Szereplők: James Arnold Taylor, David Kaye, Jim Ward, Bella Thorne, Sylvester Stallone, Rosario Dawson, John Goodman

Béke Art-mozi: április 28.–május 4. > 16.00 – Európai Panoráma
Én és Kaminski  (12)
(Ich und Kaminski)

Én és Kaminski (Ich und Kaminski)

színes, fekete-fehér, feliratos, belga-német játékfilm, 124 perc, 2015
Rendező: Wolfgang Becker
Szereplők: Daniel Brühl, Jesper Christensen, Amira Casar, Geraldine Chaplin, Denis Lavant, Bruno Cathomas, Jördis Triebel
A Good bye, Lenin! rendezőjének és főszereplőjének új filmje! A törekvő és magabiztos fiatal műkritikus, Sebastian Zöllner az idős és vak festőről, Manuel Kaminskiról ír életrajzi regényt. Az egykor ünnepelt Kaminski, Picasso és Matisse barátja mára elfeledve és visszavonultan él az Alpokban. Zöllner abban reménykedik, hogy a művész hamarosan meghal: ebben az esetben jó pénzért adhatná el könyvét. Ráveszi Kaminskit, hogy keressék meg együtt régi nagy szerelmét. A magányos alpesi házat hátrahagyva együtt utazzák be egész Európát. Az együtt töltött idő során Zöllner minden gátlás nélkül igyekszik faggatni Kaminskit régi titkairól és életének minden apró részletéről, de szembesülnie kell azzal, hogy vak és hanyatló egészségű útitársa testileg-lelkileg egyaránt sokkal keményebb, mint gondolta.

Uránia-terem: április 28.–május 4. > 17.30
Kiemelt helyár: 900 Ft
3D
A Vadász és a Jégkirálynő  (12)(The Huntsman Winter’s War)

A Vadász és a Jégkirálynő (The Huntsman Winter

színes, magyarul beszélő, fantasy, 114 perc, 2016
Rendező: Cedric Nicolas-Troyan
Szereplők: Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Emily Blunt, Charlize Theron, Sam Claflin, Sheridan Smith, Sophie Cookson, Colin Morgan, Nick Frost, Rob Brydon, Alexandra Roach
Sok esztendővel azelőtt, hogy a gonosz Ravenna királynővel végzett volna Hófehér pengéje, Ravenna szó nélkül nézte végig, ahogy a húga, Freya elhagyja a birodalmat, miután szívbemarkoló árulás áldozata lett.Freya képes jéggé fagyasztani ellenségeit, és az ifjú jégkirálynő évtizedeket töltött egy távoli jégpalotában azzal, hogy halálos vadászsereget képzett ki magának. A vadászok között volt Eric és Sara is, akik nem teljesítették úrnőjük legfőbb parancsát, amely így szól: örökre keményítsd meg szívedet a szerelemmel szemben…Amikor Freya hírét veszi nővére vesztének, összegyűjti megmaradt seregét, hogy hazahozza a varázstükröt az egyetlen varázslónőnek, aki hasznosítani tudja a tükör erejét. Ám miután kiderül, hogy Ravennát fel lehet támasztani az arany halálból, a gonosz nővérek duplán sötét erőket szabadítanak az elvarázsolt vidékre. Seregük legyőzhetetlen… hacsak a száműzött vadászok nem tudnak összefogni Ravenna és Freya ellen?.

Béke Art-mozi: április 28.–május 4. > 18.15 – Európai Panoráma
A kommuna  (16)(Kollektivet / The Commune)

A kommuna (Kollektivet / The Commune)

színes, feliratos, dán-svéd-holland film, 90 perc, 2015
Rendező: Thomas Vinterberg
Szereplők: Ulrich Thomsen, Fares Fares, Trine Dyrholm, Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe

https://www.youtube.com/watch?v=AYlI9LrRJqs

Uránia-terem: április 28.–május 4. > 20.00
Anyák napja  (12E) (Mother’s Day)

Anyák napja (Mother

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 2016
Rendező: Garry Marshall
Szereplők: Britt Robertson, Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson, Jason Sudeikis, Timothy Olyphant, Shay Mitchell
Mi a közös a lobbanékony Sandyben (Jennifer Aniston), a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában (Julia Roberts) és a férjét odaadóan szerető Jesse-ben (Kate Hudson)? Mindhárman édesanyák, és bár a mindennapjaikban egészen más örömökkel és kihívásokkal néznek szembe, anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni.Sandy (Jennifer Aniston) nemrégiben vált el férjétől, a jóképű Henrytől (Timothy Olyphant), és kénytelen megemészteni, hogy az exe egy nála fiatalabb, csinos nőt vet el feleségül. Az új asszony jelenléte nem csupán hiúságában, de anyai érzéseiben is sérti Sandyt. Eszeveszett versengésbe kezd vetélytársával, amíg egy nehéz helyzet rá nem ébreszti, hogy válás ide vagy oda, továbbra is ő a család összetartó ereje.Mirandával (Julia Roberts) látszólag kesztyűs kézzel bánt az élet, ezer wattos mosolyával amerikaiak millióit csábítja ékszervásárlásra, azonban nagy árat fizetett a karrierjéért. Anyák napja közeledtével senkije sincs, akivel ünnepelhetne, csak lökött ügynöke, Lance (Hector Elizondo). Ám ekkor feltűnik a lánya, akit Miranda még tizenévesen örökbe adott, és akinek minden vágya, hogy végre megismerje vér szerinti édesanyját.

Béke Art-mozi: április 28.–május 4. > 20.15
Félvilág  (16)

Félvilág

színes, magyar film, 88 perc, 2015
Rendező: Szász Attila
Szereplők: Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János, Sándor Péter, Sztarenki Dóra, Lőte Attila, Bordán Irén, Fekete Ernő, Elek Ferenc, Takács Katalin, Hajduk Károly, Takátsy Péter, Szandtner Anna, Haás Vander Péter
Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (KovácsPatrícia) utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

 

CINEMA CITY

Az aktuális moziműsor : http://www.cinemacity.hu/

Összefoglalva :

Teljes mértékben kötelező a Saul fia. A Művészetek Házában lehetőség nyílik azok számára, akik még nem látták az oscar díjas magyar filmet.
Erősen ajánlott a Lovasíjász című film is, erre is lehetősége lesz az eddig bliccelőknek 😀

Az igényesebb vígjátékok kedvelőinek az Egy őrült pillanat (francia) okozhat felhőtlen pillanatokat, vagy a Liza, a rókatündér (magyar) varázsol majd mosolyt az orcájukra. Igazi kis meglepetés film A mi jövőnk is.

A kommerszebb vígjátékok szerelmesei a Bazi nagy görög lagzi második részén vagy a Jöttünk, láttunk, visszamennénk harmadik epizódján kacaghatják ki magukat. Melissa McCarthy rajongóknak érkezik A Főnök c. filmecske.

A dráma szerelmeseinek az Emlékek őrzői megtekintése közben morzsolhatnak szét egy-egy könnycseppet, de jó szívvel ajánlom nekik az Én és Kaminski című hihetetlenül sikeres könyvadaptációt is.

Az akciófanoknak ajénlom a Hardcore Henry-t (én sem fogom kihagyni).

A gyermekeket a Robinson Crusoe vagy a Ratchet és Clank című rajzfilmekre lehet invitálni.

A komolyabb dokumentum filmek kedvelői látogassanak el A művészet templomaiba, vagy Ferenc pápával Buenos Airestől a Vatikánig. Vagy egyszerűen gyönyörködjenek az Évszakokban 😀

Az igazán nagy, látványos, hiper-mega-giga produkciók élvezői a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala c. szösszeneten élvezkedhetnek 2 és 1/2 órában vagy A dzsungel könyve c. félig élő félig animációs (lásd Avatár) látványorgiára ülhetnek be (amelyet A Vasember című sorozat első két részének direktora jegyez) vagy megnézhetik A Vadász és a Jégkirálynő című alkotást is !

Nagyon érdekes lehet a Hurok című magyar sci-fi thriller is. Ilyen sem sok van, igaz ?

Április végén a klasszikus filmek szerelmeseinek kedveskednek Franco Zeffirelli örök klasszikusával, a Rómeó és Júliával.

Ezt már nem tudom tetézni, zárom is soraimat ! 😀

Mindenkinek jó szórakozást kíván áprilisban is

Lichtenstein Raymond
filmesztéta