Ahogy az idei naptári év hamarosan a végéhez ér, egyre inkább visszatekintünk, hogy milyen évet is zárt a sportvilág és nagyjából mire számíthatnak a rajongók az újévben.

2021 is nagyon sok izgalmat hozott. Végre megrendezésre került a labdarúgó Európa Bajnokság, budapesti társ rendezéssel, ismét láthattunk a magyar csapatot nemzetközi tornán , valamint a tokiói olimpiai játékok is további színt vittek 2021-be.

A motorsportok kedvelői sem panaszkodhattak, mivel a közelmúltban véget érő Forma 1-es szezon izgalmai a végsőkig fenntartották a rajongók figyelmét, ráadásul hozzájárult az idei évben a sport nézettségének növekedéséhez is.

2022 azonban legalább annyira izgalmas lesz, mint 2021. Januárban ugyanis elkezdődik a Férfi Kézilabda Európa Bajnokság, amit Szlovákia Magyarországgal közösen rendez. Magyarországon pedig Budapest és Szeged mellett Debrecenben is rendeznek csoportmérkőzéseket. Egy elődöntőt, valamint a döntőt pedig ugyanúgy Budapesten rendezik meg. A 2022-es Férfi Kézilabda Európa Bajnokság január 13 és 29 között játszódik majd.

Február sem hagy majd senkit sportok nélkül, hiszen 2022-ben Téli Olimpia is lesz. A téli játékok február 4 és 20 között kerülnek megrendezésre, viszont némileg megnehezíti majd az események követését az időeltolódás, mivel a rendező város Peking lesz.

Márciusban pedig elindul majd újra a Formula 1 is, ami egészen sok újítással kezdi majd meg az évet. Egészen sokat változnak majd az autók felépítése, a sport maga mögött hagyja a turbó, erő visszanyerő érát, valamint az abroncsok terén is lesz változtatás. A csapatok tehát egészen nulláról kezdik az építkezést és érdemes lesz odafigyelni különösképpen az előző jóformán 6-8 évet uraló Mercedesre, vagy éppen a nagy kihívóra a Red Bull Racing-re. Az új szezon 2022 március 20-i hétvégén kezdődik Bahrainben.

Még a nyár kezdete előtt lesz egy újabb ígéretes esemény, méghozzá a 2022-es World Aquatics Championships. Az esemény ismét a távol keleten lesz, méghozzá Japánban május 13 és 29 között. Ezen a versenyen természetesen magyar érdekeltség is lesz, érdemes lesz legalább az eredményeket követni, hiszen az időeltolódás nehézkessé teszi számok élőben követését.

A nyár és a kora ősz folyamán számos további ismert nemzetközi verseny kerül még megrendezésre, viszont a legtöbb figyelmet már most a 2022-es FIFA Labdarúgó Világbajnokság kapja. Egyelőre még nem hirdették ki a csoportokat, viszont egy egészen új labdarúgó VB-t láthatunk majd, hiszen a hoszt ország Qatar lesz. Éppen ezért a klímának megfelelően a torna november 23 és december 18 között kerül majd megrendezésre. A torna tehát a történetében először nem nyári világbajnokság lesz. Az eseményre pedig nemcsak a szurkolók készülnek, mivel a sportfogadási világ egyik legjobban várt eseménye is a foci VB. A Bet365 élőben is közvetíti a meccsek egy részét, valamint már hónapokkal előre elkezdik taglalni a lehetséges győzteseket, valamint a különböző csapat, csoport és játékos statisztikákat.

2021 határozottan az egyik legjobb és legfordulatosabb év volt a sportokat tekintve és előreláthatólag 2022 sem fog senkit sem cserben hagyni. A fent említett események mellett még természetesen futnak a nemzetközi jégkorong, labdarúgó és kosárlabda ligák, valamint tenisztornák is.

(x)