Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

2023-ban indul a legújabb amatőr verseny sorozat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan úgy hiszik, hogy az autósportban a megfelelő körökbe kell születni, különben semmi esélyük sincs arra, hogy versenyezzenek. Te is ezek közé az emberek közé tartozol?

Akkor most van egy jó hírünk: 2023-ban a Hunakamo és Drifting.hu csapata szószerint bárkinek megadja a lehetőséget arra,hogy később akár a drift vagy más autóverseny szériában találja magát akár egy nemzetközi versenyen.

A GRID egy belépő szintű, a Ken Block-os mutatványokhoz hasonló, ám mégis eltérő verseny kategória lesz. Amelynek célja, hogy teret, lehetőséget és kihívásokat biztosítanak a drift, rally vagy akár a szlalom versenyek utánpótlásának. A hangsúly a vezetéstechnikán és koncentráción van, na meg persze, hogy mindezt csakis kilinccsel előre tegye a pilóta.

Éppen ezért a versenypálya felépítése mellőzi azokat az elemeket, aholpéldául tolatni kellene, vagy megállásos parkolást kivitelezni. Szóval itt menni kell, és űzni kell, mert nem lesznek pihentető szakaszok! A verseny természetesen nem babra megy, hanem időre. Minél gyorsabban teljesíted a köröket, annál jobb eredményt érhetsz el.

Bármilyen hátsókerekes, műszakilag hibátlan autóval indulhatsz a versenyen, legyen az akár rendszámos vagy kifejezetten hobbi autó vagy profi gépkönyves versenyautó. A versenyzők jelentkezését két különböző kategóriában várjuk, amelyek az amatőr és a licenszes versenyzőkre osztják majd a futamokon indulókat.

Első a biztonság!

Ehhez a lehetőséghez természetesen a lehető legszínvonalasabb körülményeket biztosítják nektek. Eddig több mint 120 nemzetközi és hazai pálya versenyt szerveztek és bonyolítottak már le, a biztonságra az MNASZ előírásai szerint a legmodernebb hazai mentők és biztonsági mentő kollégák ügyelnek. Minden induló biztonságos, ellenőrzött körülmények között autózhat!

A versenynek hazánk egyik legrégebbi és legjobb hangulatú pálya komplexuma ad helyet, a Máriapócson található RabócsiRing, akikkel szintén több mint 15 éves szoros együttműködést ápolnak a szervezők. Versenyeinket saját média csapatunk közvetíti és örökíti meg, mindeközben helyet adunk a nemzetközi és hazai sajtó kollégáinak is.

 Ahogy az Nálunk már szokás, a versenyzőknek és a látógatóknak egyaránt biztosítunk a futamok között is programokat, nyereményjátékok, bemutatók, bárpultok és egy remek kifőzde látja el a többnapos versenyek alatt a nagyérdeműt! A RabócsiRing területén modern kemping körülmények között akár a verseny egész időtartamát helyben töltheted, de számos szálláslehetőség áll rendelkezésre a környező településeken, és Máriapócson is.

Idén 3 alkalommal várnak minden jelentkezőt:

2023. MÁJUS 06-07. 

2023. JÚLIUS 15-16.

2023. AUGUSZTUS 25-26.

 Most jött el a Te időd!

Az sosem győzhet aki meg sem próbálja! Ha kedvet kaptál egy igazi kalandhoz, vagy szeretnéd megalapozni a versenyzői karriered ne habozz és jelentkezz, minél előbb, mert az indulók száma a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása és biztonsági okokból korlátozott. Ha pedig nem versenyezni szeretnél, de szivesen vennél részt egy benzingőzös, gumifüstös autóversenyen akkor csak fogd a haverokat és indulás!