Most új videó figyelmeztet arra, miért fontos, hogy a halálára emlékezzünk. A svéd DJ 28 évesen követett el öngyilkosságot.

Tim Bergling 1989. szeptember 8-án született, és a svéd zenész Avicii néven lett világhírű DJ.Szeptember 8-án lenne a 32. születésnapja, és ebből az alkalomból a Google külön videót készített a Wake Me Up című számhoz.

Avicii nehezen kezelte a világhírrel járó stresszt és mentális problémákkal küzdött. 2018. április 20-án, 28 évesen követett el öngyilkosságot, és a családja ezt követően alapítványt hozott létre Tim Bergling neve alatt. Ez a szervezet többek között az öngyilkosságok megelőzését tűzte ki céljául. Ehhez kapcsolódik a fenti videó is, mivel (amint erre a Rolling Stone magazin cikke is felhívja a figyelmet), ez a hét világszerte az öngyilkosságok megelőzéséért folytatott küzdelem hete. A Tim Bergling alapítvány ezen a téren is aktív, illetve egyéb ügyek mellett a mentális betegségekkel küzdők gondozásával foglalkozik, valamint azért kampányol világszerte, hogy minél többen felismerjék és komolyan vegyék azokat a jeleket, amelyek ilyen betegségekre utalhatnak.

Avicii hivatalos életrajza november 16-án jelenik majd meg a család jóváhagyásával.