Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Gyertek és fussunk együtt, hogy segítsünk a kis Annának!

Az idei mobilitás hetéhez kapcsolódó autómentes nap egyik kiemelkedő kísérő rendezvénye egy közösségi futás lesz, melyet jótékonysági céllal rendeznek meg, hogy Takács Annának segítsenek.

Miskolc ugyanis idén újra csatlakozik ahhoz az európai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés okozta környezeti-, egészségi hatásokra, az ésszerű autóhasználatra, a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire.

Ki is az a Takács Anna? 

Anna nem más, mint Takács Norbert törzsőrmester, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred miskolci, 10. Területvédelmi Zászlóaljánál szolgálatot teljesítő altiszt kislánya, aki születési rendellenességből adódóan súlyosan látássérült.

A Vakok és Gyengénlátók Budapesti Intézete abban az esetben engedélyezik a kislány normál, tehát nem speciális általános iskolai tanulmányainak megkezdését a gyermek lakóhelyén, amennyiben a család megvásárolja az általuk javasolt látássegítő, oktatási eszközöket. Ezek a segédeszközök viszont elég drágák és a családi költségvetéséből nem kigazdálkodhatók.

Miskolc MJV vezetése ezért csatlakozott a Magyar Honvédség helyi szervezetének felkéréséhez, a jótékonysági futáshoz. A táv durván 2 kilométer, amatőr futók is bátran nevezhetnek.

A futás a Városháztér elől indul szeptember 22. 11:00-órától.

Nevezni a helyszínen lehet személyesen, szeptember 22-én, 09:00-órától.

A táv: 2021 méter

Nevezési díj: 2 000 Ft/fő. 

Az eszközvásárlásra szánt támogatás a Supersum alapítvány segítségével jut el a családhoz.

 A táv virtuálisan is megtehető, illetve a család részére támogatást is várnak a szervezők. A virtuálisan indulók a közlemény rovatba az ANNA szót, valamint e-mail címüket tüntessék fel. 

 

Supersum alapítvány adatai:

 Supersum Alapítvány

K&H BANK

10402764-50526972-78881008

IBAN: HU72 10402764-50526972-78881008

Swift kód OKHBHUHB

Közlemény: ANNA + e-mail cím