Negyeddöntőbe jutott a magyar női válogatott pénteken a Párizsban zajló 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságon, hiszen megnyerte első mérkőzését. A meccsre vasárnap kerül sor.

Kellett pár perc

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a C csoportban elsőként Belgiummal csapott össze az Eiffel-toronnyal szemben kialakított alkalmi kosárpavilonban. Két és fél perc elteltével még mindig csak 1-1 volt az állás, majd öt percnél 8-6-ra vezettek a mintegy harmincfős szurkolótábor által buzdított magyarok.

Izgalmas mérkőzés, megérdemelt győzelem

Nem sokkal később, 12-7-es állásnál már biztosnak tűnt a siker, ám a rivális a 14-12-ről induló utolsó percben egy duplával kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. A kétpontos különbségig tartó ráadásból alig fél perc pergett le, amikor a 2016-os, magyar aranyéremmel zárult Eb legjobbjává választott Medgyessy Dóra egy duplával lezárta a meccset. Mivel a belgáknak ez már a második vereségük volt, biztossá vált, hogy sereghajtóként nem juthatnak tovább a csoportból.

"Éreztem, hogy ilyen szurkolók előtt nem veszíthetünk ma" – mondta boldogan Medgyessy, az összecsapás hőse. "Nem foglalkozunk azzal, hogy változott a csapatunk összetétele, megyünk tovább!" – tette hozzá.

 

Kép: nemzetisport.hu