Kezdőlap KÉK HÍREK

46 millió forintot sikkasztott két nő egy borsodi település önkormányzatától

A Szerencsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a két nőnek az ügyében, akik egy borsodi település önkormányzatától mintegy 46 millió forintot tulajdonítottak el jogtalanul.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a vádlottak feladata többek között a szociális étkeztetéssel kapcsolatos térítési díjak beszedése volt. Az összegeket az egyszerűsített készpénzfizetési számlák másodpéldányaival együtt kellett befizetniük az önkormányzat vagyonával gazdálkodó városi kincstárba.

A vádlottak 2005 januárja és 2013 augusztusa között csak a rájuk bízott térítési díjak egy részét fizették be, a másik részét eltulajdonították. Az okozott, mintegy 46 millió forintos kár a nyomozás alatt nem térült meg – közölték.

A bíróság a terhelteket folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat egy év, a másodrendű vádlottat egy év két hónap, végrehajtásában kettő, illetve három évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, valamint kötelezte őket a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére.

Az ítélettel szemben a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.