Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

A DVTK szurkolói gyűjtenek a Szimbiózis Alapítvány számára

Adománygyűjtést indítottak a Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok és a Diósgyőr Szurkolók Közössége, hogy segítsék a Szimbiózis Alapítvány Támogató Szolgálatát. Október 10-én éjfélig várják a felajánlásokat a megadott számlaszámra. Az összegyűlt összegből a szolgálat remélhetőleg lecserélheti majd 13 éves kisbuszát, melynek karbantartása egyre nagyobb terhet ró az alapítványra.

A Szimbiózis Alapítvány Támogató Szolgálata fogyatékkal élő fiatalok speciális szállítását végzi a Miskolci és Szikszói Járás területén. Számukra ez a szolgáltatás létfontosságú, mert állapotuk nem teszi lehetővé, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe. Így tudnak eljutni naponta iskolába, speciális fejlesztésre, egészségügyi intézménybe, bevásárolni, szabadidős programra. Szüleik számára pedig biztosítja azt, hogy dolgozni mehessenek. 

A lecserélni kívánt autót több helyen már a rozsda eszi, a napokban leszakadt a tolóajtaja szállítás közben, a fiatalok kísérője tartotta azt belülről, amíg eljutottak a következő családig, ahol meg tudták szerelni azt.
Cseréjére a szervezet elnyert egy pályázatot, azonban az összeg nem fedezi a vételárat, a különbözetet szeretnék a szurkolók összegyűjteni. 1.384.534 Ft – ez az összeg lebeg a szemük előtt. Ha esetleg több pénz összegyűlne, akkor azt a jármű speciális átalakítására fordítanák, amely alkalmassá tenné arra, hogy kerekesszékkel közlekedő utast is szállítson. Ez további 537.336 Ft.

A DVTK szurkolók szavaival élve: 

Most megint ránk, Rátok van nagy szükség ahhoz, hogy bajban lévő Diósgyőri Szurkolókon, embertársainkon segítsünk! Fogjunk össze ezúttal is, mint azt tettük már oly sokszor, és mutassuk meg, hogy a stadionon kívül is egy összetartó közösség vagyunk! Számítanak a segítségünkre, nem hagyhatjuk cserben Szurkolótársainkat!!!

A válogatott szünet miatt az előttünk álló hétvégén nem rendeznek bajnoki mérkőzést, de kérünk minden jóérzésű Diósgyőr Szurkolót, hogy az így megmaradt jegy és sör pénzt ezúttal utaljátok át a DSZK számlájára. A közleménybe annyit írjatok: EMBER

11600006-00000000-83461268
illetve külföldi utalás esetén:
HU26116000060000000083461268
Az adományokat 2021. október 10, vasárnap éjfélig várják.