Kezdőlap Uncategorized

A Kapuzörgetők fát ültettek

Bizonyára sokan hallottak már a Kapuzörgető projektről a városban, amely egyike azon négy civil szervezetek által életre keltett kezdeményezésnek, amelyek a helyi identitás és kohézió növelését tűzték ki céljaiknak.

Ez a program a Győri kapu városrészben valósul meg a Civil Információ Centrumot is működtető Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület és a Miskolc Város Kultúrájáért Közalapítvány partnerségében. 3 éven keresztül végeznek közösségfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységeket a területen, a cselekvési tervük elkészítésében a lakosság is aktívan közreműködött. Ősztől elkezdték azon programjaik megvalósítását, amelyek szervezésében és kivitelezésében az itt élő emberek is részt vesznek, valamint bevonásra kerülnek az itt működő intézmények és városi szervezetek is.

Ilyen program volt a 2018.11.19-i faültetés is, amelyet az Önkormányzat támogatásával valósítottak meg. Dr. Nagy Ákos,  a miskolci 12. számú önkormányzati egyéni választókerület képviselője bocsájtott a lakosság rendelkezésére 8 fát (5 juhar- és 3 gömbszivarfa), akik egy online fórum keretén belül megtárgyalták, melyek lennének a legideálisabb helyek a faültetésékre.

IMG_1103 IMG_1123

Valamennyi fa olyan helyre került, amelyet a Győri kapuban élők igényeltek: volt amelyek korábban kivágott fákat pótoltak, vagy olyan helyre kerültek, ahol azelőtt nem voltak fák, mások egy játszótéren fognak a jövőben a gyermekek számára árnyékot biztosítani és kerültek fák a Vászonfehérítő utcába is a Szinva partjára, amelyek a szállóport fogják majd fel a környező házak elől.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai biztosították a technikai feltételeket és a szakmai tudást a civileknek, így elmondható, hogy egy példaértékű kezdeményezés valósulhatott meg a Győri kapuban a lakosság, itt tevékenykedő civil szervezet és az önkormányzat szoros együttműködésével, amely jó példaként szolgálhat más városrészeknek is.

IMG_1094 IMG_1107 IMG_1114 IMG_1118 IMG_1127 IMG_1130
 IMG_1138 IMG_1135 IMG_1132

 

IMG_1144 IMG_1145

A Kapuzörgetők FB csoportja: https://www.facebook.com/groups/kapuzorgeto/

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület honlapja: http://www.erke.hu/

Figyeljétek  jövőben ti is a Kapuzörgetők tevékenységét, mi is azt tesszük! 😀