Kezdőlap Uncategorized

A Miskolczi Borbarátok Társasága idén egy új különleges, rendhagyó programmal készül a hazai borok kedvelőinek

2020. augusztus 27-én, 18 órától kerül megrendezésre patinás környezetben az Esszencia Borest – az Év Bortermelőinek találkozója.

Az Év Bortermelője cím a díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. Ez jelenleg a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés, melyet a Magyar Bor Akadémia ítél oda.

Az Esszencia borest különlegessége, hogy a rendezvényen azok a borászok vesznek részt, akik mind elnyerték az Év Bortermelője címet, így a közönség egy időben találkozhat velük, és kóstolhatják végig díjnyertes boraikat. Elsőként Miskolcon találkozhat a nagyközönség ilyen formában együtt ezekkel a neves borászokkal.

A KÖZÖNSÉG A KÖVETKEZŐ BORÁSZOKKAL TALÁLKOZHAT SZEMÉLYESEN:
Árvay János, Áts Károly, Bock József, Frittmann János, Gere Attila, Koch Csaba, Dr. Lőrincz György, Polgár Zoltán, Szőke Mátyás, Takler Ferenc, Thummerer Vilmos

RÉSZTVEVŐ BORÁSZATOK AZ ESTEN:
Árvay Családi Pincészet – Árvay János (2003)
Áts Pincészet – Áts Károly (2012)
Balla Géza Borászata – Balla Géza (2018)
Bock Pincészet – Bock József (1997)
Figula Pincészet – † Figula Mihály (2000)
Frittmann Borászat – Frittmann János (2007)
Gál Tibor Pincészete – † Gál Tibor (1998)
Gere Attila Pincészete – Gere Attila (1994)
Hilltop Neszmély Borászat – Kamocsay Ákos (1999)
Koch Borászat – Koch Csaba (2019)
Polgár Pincészet – Polgár Zoltán (1996)
St. Andrea Szőlőbirtok És Pincészet – Dr. Lőrincz György (2009)
Szőke Mátyás Pincészet – Szőke Mátyás (2017)
Takler Pince – Takler Ferenc (2004)
Thummerer Pincészet És Szőlőbirtok – Thummerer Vilmos (1995)
Tiffán Pincészet – Tiffán Ede (1991)
Vesztergombi Pincészet – Vesztergombi Ferenc (1993)

18 órától indul a program, majd 18:15-től borásznemzedékek beszélgetnek a borászat múltjáról és jelenéről, melyet online is lehet követni az esemény facebook oldalán (facebook.com/esszenciaborest). Az este folyamán minden borász külön-külön mutatja be borait, melyekből a közönség korlátlanul fogyaszthat a belépőhöz kapott kristály kóstolópohárból. Mindehhez kóstolófalatkák is járnak, amiket a Rossita Olaszos Kisvendéglő, a Via Piano Étterem és a Desszertem biztosítanak.

A rendezvény karitatív célokat is szolgál. A résztvevő borászok által felajánlott, egy-egy prémium kategóriás üveg borra lehet majd licitálni, melynek bevételét a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény részére szeretnének felajánlani a szervezők.

Az est kellemes zenei élményt is ígér, közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekarának vonósnégyese, valamint Varga Andrea, a Miskolci Nemzeti Színház művésze ad elő kellemes slágereket, lágy zongorakíséret mellett.

A rendezvényen előre megváltott kóstolójeggyel lehet részt venni, melyet az esszenciaborest.hu oldalon lehet megvásárolni. Kedvezményes kóstolójegy augusztus 24-ig vásárolható 9.500 Ft/fő áron,
azt követően pedig 12.500 Ft/fő áron.

Szeretettel várják a szervezők az érdeklődőket!

További kérdés esetén keress: 

Burgony Péter Borbarát tagunkat: 06 30 965 8980
vagy Kovács Judit szervezőt: 06 30 899 2000

Miskolc, 2020.08.17.