Kezdőlap Uncategorized

A használt cikk nem ciki

Vagyunk páran sajnos, akik még olyan közegben szocializálódtunk, ahol nem volt divat másodkézből beszerezni a dolgokat. Ez viszont egy elég rossz irány. Lehet jó dolgokat találni, akár holnap este is érdemes körbe nézni a Miskolci Újrahasználati Központban tartandó Night Shopping elnevezésű rendezvényen.

A környezettudatosság elvének szem előtt tartásával kialakított Miskolci Újrahasználati Központ (MÚK) egy olyan létesítmény, ahol a lakosságnak lehetősége nyílik arra, hogy a már feleslegessé vált, de használatra még alkalmas tárgyait, berendezéseit elhelyezhesse, így azok új gazdára találhatnak.

A MÚK-ba bevihetők a jó állapotú lakberendezési tárgyak, bútorok, sporteszközök (kerékpár, labda, roller), konyhai eszközök, és könyvek is. Valamint minden olyan tárgy, amely a háztartásokban feleslegessé vált, de más személy által még a mindennapi élet során használható. Kivéve ha elektromos, ugyanis a központ elektronikai termékeket nem vesz át. A tárgyakat lehetőség szerint még használható, sérülésmentes állapotban kell leadni.

A központban leadott és a MiReHu Nonprofit Kft. által átvett tárgyak kihelyezésre kerülnek a MÚK bemutatóterének polcaira. Ezek az eszközök pedig bármikor elvihetők egy jelképes összeg fejében a nyitvatartási időben, illetve holnap este a Night Shopping alkalmával. Ezt az úgynevezett újrahasználati központok éjszakáját minden évben május végén rendezik meg hazánkban. Idén Miskolc is csatlakozik a kezdeményezéshez május 28-án, péntek este 18 és 22 óra között, ahol nagy kedvezményekkel és ajándékokkal várják a vásárlókat.

Remélem találkozunk és sok sikert kívánok az összes kincskeresőnek!