Ha elülteti, akkor virágozni fog! Japánban az egyik leghíresebb országos napilap feltalálta a száz százalékban fenntartható újságot. 

Japán ismét fejlett országnak bizonyul. Legújabb találmánya újrahasznosított és növényi papírból készült újságban áll, amelyet elolvasása után ültethet. Zöld Újságnak hívják, és a híres japán napilap,  a Mainichi Shimbunsha kiadója találta ki .

Az ültethető papír nem újdonság. Néhány éve a piacon van, és újrahasznosított papír, víz és apró virágok vagy gyógynövények magjainak keveréke (otthon is könnyen elkészíthető). És kreatív módon újra felhasználható: ha végzett vele, ne dobja el, inkább tépje apró darabokra, ültesse és öntözze, és néhány héten belül váratlanul növények és virágok lesznek .

Az ötletet a Dentsu Inc. , az egyik legnagyobb japán reklámügynökség tervezte , amely a „The Mainichi” céggel dolgozik. A zöld újság nem az első fenntartható kezdeményezés, amelyet a japán napilap vállalt. Környezetvédelem iránti elkötelezettsége már ismert egy korábbi reklámkampánynak köszönhetően, amely a szomjúságtól szenvedő lakosság vízadományozásáról szólt. „A Mainichi nem csak információ útján, hanem globális kérdések megoldásával is intézkedik”.

A környezetbarát újság óriási sikert aratott. Naponta több mint négymillió példányban jelent meg az egész országban, és mintegy nyolcvanmillió jen bevételt ért el, ami meghaladja a 700 000 dollárt. A kezdeményezés az iskolákat is bevonta annak érdekében, hogy felhívja a gyermekeket a környezeti kérdésekre, és megtanítsa őket az újrahasznosítás fontosságára. Mivel a hagyományos hulladékártalmatlanítási rendszerek által okozott CO2-kibocsátás csökkentése érdekében elsősorban a hulladékokat és a papírt kell újrahasznosítanunk.