Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Ideje lenne moziba menni

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég május 27. és 30. között. A következő négy napban tehát premier előtti filmeket nézhetünk, az újranyitás örömére. A kezdeményezéshez 22 mozi csatlakozott, többek között a két miskolci Art Moziterem, a Művészetek Háza Uránia és Béke Art Moziterme is.

Négy napra, legalább négy film dukál.

A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a megtörtént eset nyomán keletkezett, egy holokauszttúlélő különleges történetét bemutató Perzsa nyelvleckék.

A Rosa esküvője című film egy középkorú nő eszmélését és magára találását mutatja be napsugaras mediterrán hangulatban, sok családi civakodással és igazi spanyol temperamentummal.

a Szenvedélyes szomszédok című spanyol kamaradarab már egy jóval könnyedebb alkotás, amelyben a zseniális Javier Cámara neurotikus, Woody Allen-i alakításán nevethetünk.

És nem szabad kihagyni a Mese a barátságról című francia filmet sem, mely rivalizálásról, összetartozásról, emberi kapcsolatokról szól.