Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

A kutya még nem fog eltörni a kanyarban, de azért eléggé hideg lesz

Ebben nincs is semmi meglepő, hiszen tél van, viszont azért még meg kell szoknunk a zimankót. Az előrejelzések szerint szombaton még fátyolfelhős, napos időre van kilátás; vasárnap jöhet a „feketeleves”. 

Az északi megyékben helyenként megvastagodhat a felhőzet, a Dunántúlon pedig teljesen beborul az ég, késő este északnyugaton eső, havas eső is előfordulhat. A déli szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül, az Alpokalján és a Fertő környékén meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között várható. Késő estére -4, +2 fokra hűl le a levegő.

Ha ez még nem lenne elég, az érzékenyek fejfájást, koncentrációs és vérnyomásproblémákat tapasztalhatnak, illetve megnőhet a reakcióidő is.

Vasárnap már sokfelé számítani lehet csapadékra: az ország délkeleti felén inkább eső, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon havaseső, havazás lesz a jellemző. Délutántól az esőt a Dunántúl többi részén is hó válthatja fel. A szél a Dunántúlon északira fordul és megélénkül. Hajnalra általában -4 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugos északkeleti tájakon -5, -8 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban 1, 7 fok valószínű, északon lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.