Kezdőlap Uncategorized

A megbetegedések szinte száz százalékát a brit variáns okozza Magyarországon

Míg a hónap elején az esetek 70-80 százalékában azonosították ezt a mutánst, március végére már teljesen teret hódított. Ezek mutáns vírusok sokkal fertőzőképesebbek az eredeti kórokozónál, egy fertőzött ember négy másikat fertőzhet meg, amennyiben mindannyian egy légtérben negyedórán túl, maszk nélkül tartózkodnak.

Az új fertőzöttek száma 11 265 fő, ezzel a járvány kezdete óta összesen 614 612  fertőzöttet azonosítottak be. Elhunyt 275 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 392 314 fő. Borsod-Abaúj-Zemplán megyében a COVID-19 fertőzöttek száma 34 149 főre emelkedett az elmúlt 24 órában.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 803 533 fő a beoltottak száma, ebből 594 662 fő már a második oltását is megkapta. Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra. Ezen a linken érhetjük el : https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Ezen az oldalon a regisztrált, de még nem beoltott személynek lehetősége nyílik lekérdezni, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papír alapú jelentkezésének feldolgozása milyen státuszban van.