Kezdőlap Uncategorized

Még nem beszélhetünk nyitásról

Szó sem lehet nyitásról egyelőre, de komoly esély van arra, hogy Magyarországon szabad nyarunk lesz – mondta a miniszterelnök a ma reggeli rádióinterjúban. Orbán Viktor azt is közölte: reális esély van arra, hogy április 19-én újraindulnak az óvodák, iskolák és a középiskolák. Az iskolák dolgozóit be kell oltani az újranyitáshoz. 102 ezer regisztrált iskolai dolgozó van, közülük 20 ezret már beoltottak. A többiek is megkapják a vakcinát, mielőtt megnyitják az intézményeket, erre április 10-éig kerülhet sor, majd 19-én újraindulhatnak az óvodák, iskolák, középiskolák – magyarázta.

Ragaszkodik ahhoz, hogy amíg a 65 év feletti regisztráltakat be nem oltják, semmilyen újraindításról nem lehet beszélni. Az idősek 71 százalékát már beoltották, és jól haladnak -fűzte hozzá.

A boltok átállhatnak a négyzetméter alapú szabályozásra, viszont így hosszú sorok alakulhatnak ki, ezért megfontolják, hogy kitolják a nyitvatartási időt, ezzel együtt pedig a kijárási korlátozás kezdetét. A részletszabályokról jelenleg is tárgyal az operatív törzs – tette hozzá. Az új szabályozás szerint tíz négyezetméterenként egy ember tartózkodhatna a helyiségben, de erről még tárgyalnak.