Kezdőlap Uncategorized

Egy óra sötétség a Földért

Idén is csatlakozik Miskolc városa a Föld órája nevű kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás és az energiapazarlás problémakörére.

A Föld óráját 2007 óta minden évben március utolsó szombatján tartják – kivéve, ha az egybeesik nagyszombattal. A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete (WWF) arra kéri a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából és annyira sikeres volt, hogy 2008-ban nemzetközi esemény lett belőle. A WWF által indított figyelemfelhívó akcióban rendszerint az emblematikus épületek is sötétbe borulnak szerte a világon.

Miskolcon idén a Városházán kapcsolják majd le egy órára a fényeket a Föld órájához csatlakozva március 27-én, szombaton, este fél kilenctől – adta hírül Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, egy órára kapcsolja le a lámpákat és valamennyi elektromos fogyasztójukat otthonukban, vagy abban az intézményben, létesítményben, amely csatlakozott a kezdeményezéshez.