Ha a fenntartható, környezettudatos jövő fontos számunkra, szeretnénk csökkenteni a rezsi költségünket, akkor egyenes út vezet a napelem rendszerekig.

Mielőtt belevágunk a napelemes rendszer telepítésébe, mindenki szereti látni, hogy megközelítőleg mennyi idő alatt térül meg a befektetés. Az elmúlt években a szaldó elszámolással tudtunk kalkulálni, azonban két új tényező is módosítja a megtérüléssel kapcsolatos számításokat. Az egyik az uniós szabályozás, amely szerint 2024. 01. 01. után beüzemelt napelemes rendszerekre már nem lehet érvényesíteni a szaldó elszámolást. A másik a magyar szabályozás: ha lakásfelújítási támogatással telepítünk napelemes rendszert, csak akkor maradhat a szaldó elszámolás, ha 2021. júniusáig elkészül a telepítés és a szerződést kell módosítani.

A legcélszerűbben úgy számolhatjuk a napelem megtérülés idejét, ha figyelembe vesszük:

  • a rendszer telepítési költségét;
  • a rendszer méretét és a megtermelt villamos áram mennyiségét;
  • a megtakarított energiaköltségek nagyságát;
  • a fel nem használt és esetlegesen a hálózatba táplált villamos áramból származó bevétel nagyságát.

Mennyibe is kerül a napelem kiépítése?

Ha egy nagyobb család (3-5 fő) energiaigényét vesszük alapul, akik havi szinten nagyjából 15 ezer forintnyi elektromos áramot használnak el (ez körülbelül 4,5 kWh éves szinten), akkor szükségünk lesz legalább egy évente 4 kW maximális teljesítményre képes rendszerre. Ehhez egy 13-14 napelemből álló rendszert kell kiépítenünk, aminek az ára 1,6-1,8 millió forintra jön ki. Ideális esetben 10 év leforgása alatt megtérül egy 1,8 milliós beruházás.

Milyen támogatás vehető igénybe?

A jelenleg magánemberként elérhető támogatásokkal (otthonfelújítási támogatás, 30-40%-os napelemrendszer támogatás) csak úgy tudják érvényesíteni a szaldó elszámolást, ha 2021. júniusáig telepítik a rendszert és kézhez kapják a hálózathasználati szerződést. 

Hogy dolgozik a Sisolar?

A Sisolar Kft. tervezéstől a kulcsrakész átadásig, komplett szolgáltatást nyújt a napelemes rendszerek területén. Megbízható, jó minőségű és kedvező áru napelemes rendszereket telepítenek, és fontos szempont környezetük megóvása is.

A Világ vezető márkáit forgalmazzák, ezekből építik a napelemes erőműveket és ezek termelnek majd áramot a házunkban..

  • Több, mint 10 éves telepítői tapasztalat
  • Saját emberekkel dolgoznak
  • Munkáikra 5 éves garanciát vállalnak
  • A 2 legnagyobb inverter-gyártónak a szervizpartnerei (Fronius System Partner és SolarEdge hivatalos szervizpartner)
  • Telepítő csapatuk a megbeszélt időpontban érkezik; pontos, tiszta és precíz munkát végeznek.

Sisolar Napelemrendszerek: sisolar.hu

+36-70-269-7210

info@sisolar.hu