Kezdőlap Uncategorized

Aranyhaj is várta a 200.000-dik vendéget a Mikulásvonat Mesebirodalmában

November 25-én, pénteken 14. alkalommal indult útjára a Mikulásvonat, hogy a megszokott, csomagátadós-verselős télapó ünnepségekhez képest egy másfajta élményt nyújtó, igazi varázslattal bíró utazásra hívja a gyerekeket.

Aki már látta a Mesebirodalomba érkező, kisvonatról leszálló lurkók arcát, annak nincs kétsége afelől, hogy ez az ádventi varázslat Lillafüreden tényleg minden évben megtörténik. Nem véletlen, hogy a Nívódíjjal elismert rendezvény idén már a 200.000. „utast” fogja ünnepelni.

i-zvbrpxt-s

A 4 helyszínen egy-egy mesetörténetet feldolgozó interaktív játékra a szervezők minden évben nagyon készülnek, hogy a klasszikus és méltán népszerű mesehősökön túl az aktuális  kedvencekkel is találkozni tudjanak a gyerekek. Idén az új szereplők – Aranyhaj és Flynn Rider, a Táncoló Talpak pingvinjei, valamint Ludas Matyi – mellett a régi ismerősökkel együtt összesen 16 jelmezes szereplő és 12 krampusz várja az érkezőket, hogy egy meglepetés lakóval kiegészülve közösen játszanak a legjobban várt pillanatig.

i-qtp7vtw-s

A Mikulás kincses ládája változatlanul tele van minden földi jóval, de ezen a télen már saját Mikulásházában fogadja a gyerekeket, hogy mindenki csomaggal a kezében és élményekkel gazdagodva szálljon fel a visszainduló vonatra.

i-kfgcwvx-xl

„Az a tapasztalatunk, hogy a 3-8 éves korosztály élvezi a legjobban a Mesebirodalmat – tudtuk meg Boda Pétertől, a szervező Alapítvány elnökétől. – A legkisebbek inkább közel kerülni, hozzábújni szeretnek a mesehősökhöz, a nagyobbaknak az interaktív játék, a közös tánc és ének jelenti a legnagyobb élményt.”

„A legtöbb pozitív visszajelzést arról kapjuk, hogy egy hangulatos, szabadtéri programot jelentünk a családok életében, ami nyilván köszönhető Lillafüred szépségének, a kisvasutazás és az ünnepélyes kivilágítás hangulatának. És talán benne van az is, hogy mi minden évben nagyon készülünk, hogy humoros és ünnepélyes pillanatok egyaránt legyenek. Úgy, mint az életben – fejezi be végül.”

A rendezvény népszerűségét hűen tükrözi, hogy az online foglalási rendszer elindításakor 5 perc alatt 1.000 foglalást rögzítettek. A 24 naposra bővített és így plusz egy hétvégét is magában foglaló rendezvényre a hosszabbításnak köszönhetően még vannak szabad helyek.

i-mq9xpmd-s

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy érdemes 2-3 naponta ránézni a www.mikulasvonat.hu oldalra, mert folyamatosan szabadítják fel azokat a foglalásokat, amelyekre nem érkezik befizetés.

A rendezvény karitatív célja, hogy minden évben megoldják a fogyatékkal élő érdeklődők ingyenes részvételét. Nem véletlen, hogy Magyarországon először a lillafüredi kisvasúton található egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes utas szállítását is lehetővé teszi.

i-psg6wgz-s

A Mikulásvonat jegyek egy fő részére 2.200,- Ft-ba kerülnek, a mikuláscsomag ára darabonként 800,- Ft. Sokan óvodai és iskolai program keretében szeretnének részt venni a Mikulásvonaton, nekik csoportos kedvezmény igénybevételére van lehetőségük, ami fejenként 400,- Ft-al olcsóbb jegyárakat jelent.