Kezdőlap Uncategorized

Díszkivilágítás az Advent jegyében Miskolcon

2016. november 25-én estétől már csodálhatják a miskolciak a város gyönyörű díszkivilágítását.
Évről évre nagyon szép a miskolci díszkivilágítás, melyre nézve melegséget és derűt, vágyakozást és szeretet hoz a szívünkbe a karácsonyi ünnep közeledtével.
Az Adventi programokról bővebben itt: https://mizuborsod.hu/?event=miskolci-advent-2016-2

A díszkivilágítás pénteken 17 órakor kapcsolják fel. Szeressétek a fényt!  🙂

miskolci-advent-2016-660

Gyermekkorunk elképzelt karácsonyi mesebirodalmában érezhetjük magunkat a november 25-én nyitó Miskolci Adventen, melyen óriáshógömb, nosztalgikus játékok és varázslatos fények várják a látogatókat. A vásár és a programok pénteken este öt órától nyitnak, és egészen december 24-ig kínálnak hangulatos felkészülést az ünnepekre.

Egy csipetnyi „varázslat” is része a Miskolci Advent idei programkínálatának, hiszen legkedvesebb karácsonyi díszeink ezúttal hatalmasra nőnek, és talán gyermekkori vágyaink is teljesülnek. Péntektől a Városház téren egy hatalmas hógömb várja az „aprónépet”, akik ezúttal be is léphetnek a mesés városkával díszített karácsonyi dekorációba, és kipróbálhatják a zakatoló kisvonatot. A várva várt díszkivilágítást a belvárosban november 25-én este 17 órától, a Városház és a Szent István téren 17:20-tól kapcsolják föl az ünnepélyes megnyitó keretében.

A legkisebbek örömére idén ismét felállítják a századfordulós műemlék körhintát, de hétvégente kézműves foglalkozások, gyermekelőadások is várják a családokat a belvárosban, amelyeken december 20-án és 22-én a Mikulásvonat szereplői is vendégeskednek. A program elmaradhatatlan része a karácsonyi vásári forgatag, amelyen az iparművészek és népművészek egyedi tervezésű ékszerei, fajátékai, népi kiegészítői és ételkülönlegességei között mindenki találhat különleges ajándékot szeretteinek. A hangulat viszont csak a jégszobrász bemutatója alatt lesz jeges, hiszen nem hiányozhat a Miskolci Advent hivatalos bögréje, amelyben forró finomságokat kínálnak majd. A vásárban a hagyományos kedvencek mellett, mint a kürtős kalács, a lepény, a karácsonyi fánk és a forralt bor, miskolci mangalica finomságokat is kóstolhatnak az ínyencek.

A vásár mellett meghitt programokkal is készülődhetünk az ünnepre: az elmaradhatatlan adventi koszorún vasárnap délutánonként 16 órától gyújtanak majd gyertyát városunk vezetői, az ünnepélyes szertartáson pedig az egyházi középiskolások szolgálnak. Az utolsó adventi vasárnap a hagyományoknak megfelelően élő betlehem és állatsimogató várja az érdeklődőket.