Kezdőlap Uncategorized

Arts Optika a Miskolc Plázában

Miskolcon nyitott igazán impozáns üzletet a Trend Optika csoport Arts Optika néven a Miskolc Plázában. Hála a lokálpatrióta üzletpolitikának, szeptembertől nem csak Budapesten lehet olyan korszerű szűrésen részt venni, ahol a jelenleg legmodernebb technológiával diagnosztizálnak.

A szembetegségek mellett olyan egészségügyi problémák is kimutathatók, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. A Magyar Diabetes Társaság ezért is ajánlja ezen vizsgálatot.

A műszerezettség tekintetében elfogultság nélkül mondható, hogy egyedülálló az a felszereltség,  ami az Arts Optika vizsgálójában fogadja a pácienseket.

Már-már az űrtechnológiát idézi az a műszaki megoldás, ami például képes a legmodernebb hullámfront technológián alapuló refraktométerrel szűrni. Ez nem csak a szem fénytörési hibáját állapítja meg, hanem kilenc különböző mérést végez csupán 90 másodperc alatt. A készülék elemzi a szemet és a szaruhártyát, majd 3D-s térképen rajzolja ki a formáját. Kiszámolja, hogy közel-vagy távollátó a szem, fennáll-e szemtengelyferdülés. A szem fénytörését szűk (nappali) és tág (éjszakai) pupillánál is méri, szűri a szürkehályogot, a szemnyomás mértéke alapján a zöldhályogot. De megoldást kínálhat a színtévesztőknek is ez a diagnosztika. Mert ma már hála a korszerű lencséknek képesek a színtévesztők is élvezni a “normális” látás élményét. Méri a szaruhártya vastagságát, a szem elülső csarnokának mélységét, a kontaktlencse illesztéshez szükséges adatokat, és azt is megtudhatjuk, hogy milyen látásjavulás történik majd a korrekció után.

Az Arts Optika partnere a Semmelweis Tudományegyetem. Az egyetem elemzi azokat a nagy felbontású fotókat, amelyeket az Arts Optika vizsgálójában készítenek. Ezeken a képeken  többszörös nagyításban tudják megnézni az erek állapotát, vagy hogy milyen a szem általános állapota. Ezen diagnosztikai elemzés alapján pedig nyolc különböző vizsgálati eredmény tudható meg, melyhez az egyetem munkatársai a szükséges orvosi tanácsokat, vagy a további kivizsgálás lépéseit és a szükséges kontroll tudnivalóit is mellékelik.

A vizsgálatok a hét minden napján elérhetőek a Plázában található Arts Optika mellett Miskolcon a Szinvaparkban  és Tiszaújvárosban a Trend Optikában.

Képek: Rogosz Péter

(PR Cikk)