A DVTK szervezi a gyűjtést.

A DVTK és a klub szurkolói az elmúlt években számtalan alkalommal hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra és segítettek már a helyi állatmenhelyeknek. Október 4-e az Állatok Világnapja, ez alkalomból – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét gyűjtést szervez a DVTK-család. Már a Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni mérkőzések előtt is várjuk a jó minőségű konzerveket és száraztápokat. A gyűjtés helyszíne idén is a DVTK Shop.
Egy évvel ez előtt 597 kilogramm száraztáp és 442 doboz kutyák és macskák számára készült – kiváló minőségű – konzerv gyűlt össze. Az őszi és a téli időszakban kiemelten fontos a megfelelő tápanyag bevitel az állatok számára is, ezért most inkább hozz kevesebb, de jobb minőségű eleséget.
Mivel a menhelyeken sok kölyökkutya és kiscica is van, valamint sok sérült és beteg állatot gondoznak, ezért arra kérjük szurkolóinkat, ha tehetik, akkor szenzitív és kölykök számára megfelelő tápot és konzerveket is hozzanak, hiszen a menhelyek munkatársainak elmondása alapján ezekből mindig hiány van náluk.
A DVTK és a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda által közösen összegyűjtött adományokat a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, valamint a Miskolci Állategészségügyi Telep gazdátlan kutyái és cicái között egyenlő arányban osztjuk majd el. A kiszállításról a DVTK gondoskodik.
A gyűjtés időpontja: 2021. szeptember 13., 12:00 – 2021. október 1., 18:00
A gyűjtés helyszíne: DVTK Shop (3533 Miskolc, Andrássy Gyula u. 61.)