Kezdőlap Uncategorized

Az én történetem – ÍRÓI PÁLYÁZAT

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelkedően fontosnak tartja a kultúra támogatását, hangsúlyt fektet az irodalmi értékek ápolására és tehetségek felkutatására. Fontos, hogy e jelenlegi, világszerte nehezített művelődési körülmények között se veszítsük el kapcsolatunkat a művészetekkel.

Az értékek és érzelmek közvetítésének, sokszínű világunk bemutatásának egyik kiváló eszköze az anyanyelven formába öntött, elképzelt vagy megélt történetek közreadása. Ezért arra kéri az Önkormányzat az irodalom kedvelőit, hogy válasszanak a megadott témakörökből, s küldjék be szépirodalmi alkotásaikat. A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak ajándékutalványban részesülnek.

A részletes pályázati kiírás:

AZ ÉN TÖRTÉNETEM
ÍRÓI PÁLYÁZAT A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata irodalmi pályázatot hirdet
a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Ki pályázhat?
Miskolci lakosok.

Mik a pályázat legfontosabb részletei?
A versenyre három korcsoportban lehet nevezni.

1. korcsoportban: 10-14 évesek
2. korcsoportban: 14-18 évesek
3. korcsoportban: felnőttek

Egy szerző legfeljebb 3 (korábban sem digitálisan, sem nyomtatot formában nem publikált) művel pályázhat.

Terjedelem: minimum 1, maximum 5 gépelt oldal (A/4 papírméret, 2,5 cm-es margókkal, Times New Roman 12 betűtípussal, szimpla sorközzel).

Milyen témájú írásokkal lehet pályázni?
A pályázatra műfaji megkötés nélkül (vers és próza is lehet), az alábbi témakörökben várjuk az írásokat:
Mese egy jótevőről
Isten, áldd meg a magyart
Sokszínű tavasz
Kirándulás a Bükkbe
Olvasni jó!
Levél a XXII. századból
Centrumban a szerelem

Hogyan lehet nevezni?
A jelentkezők e-mailen küldhetik el írásaikat, csatolt Word-fájlként, jeligével ellátva, a rendezvenyszervezes@miskolc.hu e-mail címre.

Az üzenetnek tartalmaznia kell a pályázó nevét, életkorát, telefonszámát és lakcímét, valamint 16 éven aluli pályázó esetén a szülő/gondviselő írásos beleegyező nyilatkozatát.

A pályázó, írása beküldésétől számított három munkanapon belül válaszlevelet kap arról, hogy megfelel-e a formai követelményeknek.

Kik bírálják el az alkotásokat?
A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai Miskolc Város neves irodalmi szakemberei közül lesznek kiválasztva. Személyes adat továbbítására nem kerül sor.

Mik a szakmai zsűri értékelési szempontjai?
A zsűri olvasmányos, fordulatos, érdekes, az érzelmeket, hangulatokat jól visszaadó, a karaktereket érzékletesen felvázoló, választékosan megírt műveket vár (melyek humort és finom iróniát is tartalmazhatnak).

Díjazás:
A nyertesek oklevelet és ajándékutalványt kapnak, az alábbi értékekben:
1. helyezett: 30.000 Ft
2. helyezett: 20.000 Ft
3. helyezett: 10.000 Ft

Mikor lesz az eredményhirdetés?
Szervező a nyertesek nevét 2021. április 11-én, a Magyar Költészet Napján, a Hello Miskolc Facebook oldalán, valamint a Mizumiskolc és a Miskolci Napló weboldalán teszi közzé.

Hogyan lehet átvenni a nyereményeket?
Szervező a nyerteseket e-mailben értesíti, melyben egyezteti a nyeremény átvételének részleteit.

Kapcsolódó dokumentumok
A Versenyszabályzat és az adatközléshez szükséges Hozzájáruló nyilatkozat letölthető a www.miskolc.hu weboldalról, vagy igényelhető Lovasi Andreától a rendezvenyszervezes@miskolc.hu e-mail címen. (Ugyanezen az e-mail címen kérhető további információ is a pályázattal kapcsolatban.)