Korlátozhatják a mobiltelefon- és tablet használatát a 12 évnél fiatalabb gyerekeknél Olaszországban a politikusok törvényjavaslatára!

Azok a szülők, akik vétenek az előírások ellen, 300-1500 euro közötti büntetésre számíthatnak.

A javaslat szerint 3 éves korig egyáltalán nem lehetne használni az eszközöket, teljes tiltás vonatkozna rájuk. Ha már elmúlt 3 éves a gyermek, akkor is csak felnőtt felügyelete mellett, időbeli korlátozással támogatnák az okostelefonok használatát.

4-6 éves kor között napi egy óra

6-8 éves kor között napi legfeljebb 3 óra

8-12 éves kor között napi maximum 4 óra

A tervet, a volt oktatási miniszter, Lorenzo Fioramonti már alá is írta, és a gyerekek zsebében lévő okostelefont fegyvernek nevezte. A kérvényt támogató képviselők amellett érveltek, hogy az okostelefonok használata beszédfejlődési rendellenességekhez, tanulási problémákhoz vezethet. Ironikus ugyanakkor, hogy az online oktatás az elektronikus eszközökre épül.

Az bizonyított, hogy az a gyerek, aki átesik a ló másik oldalára, alvási nehézségekkel küzd, koncentrációs zavarai vannak, hangulatingadozásokkal küzd, agresszívvé is válhat.

Hogy milyen módon kívánnák ellenőrizni a használatot, arról nem szól a fáma, el sem tudjuk képzelni, hogy lehetne ezt ellenőrizni. Persze minden gyereknek szüksége van határokra, de nem biztos, hogy a hatósági ellenőrzések és szabályok által, inkább a saját szülei szabják meg azokat!