Az ördög létezik, és ott van benned, nyugodtan elhiheted – Démonok között 3. előzetes

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy fiatal férfit egy gyilkosság elkövetésével vádolnak. Bár maga sem hiszi el, hogy valóban ő tette volna, a ruhája, a karjai csurom véresek, miközben az út közepén áll és semmire nem emlékszik. Minden bizonyíték ellene szól. A bíróság elítéli. De amikor túl sok megmagyarázhatatlan dolog van egy eset körül, akkor jön Ed és Lorraine Warren.

"A bíróság minden alkalommal elfogadja Isten létezését, valahányszor egy tanú felesküszik, hogy az igazat mondja. Azt hiszem, épp itt az ideje, hogy ördög létezését is elismerje."

A paranormális nyomozó-házaspár arcára az első epizód történései óta felszaladt néhány ránc, ám annál nagyobb hittel vetik bele magukat egy újabb kilátástalan ügy megoldásába. A hitelességüket, az életüket, a házasságukat teszik kockára, hogy bizonyítsák, nem e világi lények állnak a szörnyű tragédia mögött. Ráadásul a társadalom nagy része még mindig képtelen elfogadni a természetfeletti létezését, így a házaspárnak a hívők és hitetlenek csatáját mindezzel párhuzamosan kell megvívniuk.

(Zárójelben jegyeznénk meg: igaz, hogy a Vatikánnak vannak valódi ördögűzői. A többit tessék magunknak eldönteni.)