Kezdőlap Uncategorized

BREAKING NEWS: Teljes zárlat Magyarországon!

A járvány harmadik hulláma megérkezett Magyarországra, az egyre csak növekvő napi adatok pedig komoly döntés meghozatalára kényszerítették a kormányt.

A napokban a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes elmondta, hogy meg kellene fontolni a plázák bezárását és a teljes digitális oktatásra való átállást is. A kormány mai döntései ezeket hivatalossá tették.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón az alábbi intézkedéseket közölte, amik március 8-tól lépnek hatályba. A miniszter elmondta, hogy mivel a kormányülés még mindig tart, ezért több részlet legkésőbb holnap reggelig várható.

Az óvodákat, általános iskolákat április 7-ig bezárják, digitális oktatásra kell átállni. A középiskolák, főiskolák, egyetemek is online oktatásban működnek tovább.

Az üzleteknek be kell zárniuk március 8-tól március 22-ig, csak az olyan létfontosságú intézmények maradhatnak nyitva, mint az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak.

Szintén március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magánegészségügyet.

A szabadidős tevékenységeknek szünetelniük kell, a konditermeknek be kell zárniuk, az igazolt sportolók zárt kapuk mögött játszhatnak.

A parkok, arborétumok nyitva maradhatnak, a szabadtéri sport megengedett.

A maszkviselés mindenhol kötelező, szabadtéren is.

A határoknál a személyforgalmat fokozottabban ellenőrzik, a tranzitforgalom továbbra is zökkenőmentes.

Az eddig a szállodákra vonatkozó bértámogatást kibővítik a most bezárni kényszerülő szektorokra.

A fokozatos nyitást március 22-től tervezi a kormány.