Majd a statisztika megmutatja. Ausztria, Szlovákia és Horvátország volt a legnépszerűbb külföldi célpont júliustól szeptemberig, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal   legfrissebb tanulmányából.

Kicsit több, mint "tizenöt"

Fejenként és naponta általában 16 200 forintot költöttek a turisták  és ez az összeg  jócskán növekedett az előző évben mért számokhoz képest.

A kiadások növekedése leginkább a Horvátországban nyaralókat érintette, de jelentősek voltak az Ausztriába és Görögországba látogatók költései is

– olvasható a jelentésben.

A Németországból érkezők hagyták itt a legtöbbet

Mindeközben külföldről 15,2 millió utazást tettek hazánkba az idelátogató külföldiek és összesen 542 milliárd forintnyi összeget hagytak Magyarországon. Ez 42%-al több, mint 2020-ban.

A legtöbbet 87 milliárd forintot a Németországból idelátogatók költötték, kétötödét üdülési célú utazásokon, közel egyötödét a saját ingatlan látogatásához kapcsolódóan.

Az Ausztriából érkezők 71 milliárd forintot fordítottak a zömében magánjellegű utakhoz kapcsolódó kiadásokra, ebből is nagy arányban vásárlásra, valamint fogászati szolgáltatásokra. A