Még Norvégiában élő fiatal is volt közöttük.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Bükki Nemzeti Park Környezeti Nevelési Csoportja bentlakásos táborát a 12-16 éves korosztály részére.

A „Bikk Betyár” tizennyolc táborozójának összeállított programok a Bükk természeti értékeire, valamint az aktív természetvédelem helyi problémáira épültek.

Többek között megfigyelték a szentjánosbogarakat és az éjszakai lepkéket, elgyalogoltak Répáshutáról egészen Kácsig, ahol a Kácsi-patak egyedülálló csigafajaival ismertette meg őket Farkas Roland malakológus. Segíthettek az inváziós brazil süllőhínár eltávolításában, a Barát-réten a rovarok és pókok képviselőivel barátkoztak, a nappali lepkék világába pedig Korompai Tamás zoológus kalauzolta őket.

Ellátogattak a Bükki Csillagdába is, ahol a kiállítás megtekintése és a Bolygótúra tanösvény bejárása után Zoller Gábor csillagászati tárlatvezető mesélt a nyári égbolt csillagképeiről. A rekkenő hőséggel dacolva – természetesen kellő mennyiségű védőitallal és kalappal felszerelkezve – bandukoltak a Borsodi Mezőség pusztáin, miközben Seres Nándor természetvédelmi területfelügyelő szakvezetését hallgatták, majd a kihelyezett madárodúk ellenőrzése után szalakótagyűrűzésen vettek részt.

A négy nap intenzív élményeiről és tapasztalatairól egy vetélkedő formájában adhattak számot a táborlakók.