Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson az éneklés mellett repülőgéppilóta is, és együttműködik a Hybrid Air Vehicles nevű céggel, akik a British Airways egyik leányvállalatának megrendelésére Airlander 10 léghajókat készítenek, amelyek várhatóan 2026-ban kerülnek majd be a légiforgalomba Spanyolországban.
 
A léghajók ugyan elavultnak tűnhetnek, sok szakértő szerint azonban a repülés jövőjét jelenthetik, mivel kevésbé szennyezőek és jóval könnyebben átalakíthatók elektronikus vezérlésre, mint a repülőgépek, emellett pedig száz utas szállítására alkalmasak és akár öt napig is a magasban lehetnek.

Dickinson-ról köztudott, hogy régóta érdeklik a léghajók: az Iron Maiden leghosszabb dala, az Empire Of The Clouds az énekes szerzeménye és az R101-es léghajó tragédiával végződő egyetlen útjáról szól. A hírek szerint az új Arilander 10-esek Anglia északi részén készülnek 600 millió dollárból (228,2 milliárd forint).