Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Bulit rendez a MÁSA az Állatok Világnapjára

Minden évben, Assisi Szent Ferenc – az állatok védőszentjének – napján, október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját. 

A legenda szerint a rendalapító Assisi Szent Ferenc nemcsak értette az állatok nyelvét, de beszélgetett is velük és azt hirdette, hogy nemcsak embertársainkat kell szeretnünk és tisztelnünk, hanem mindent, ami körülvesz minket, legyen az akár élő, akár élettelen. A világnapon ma már minden állat védelmére felhívják a figyelmet, hiszen ők azok, akik boldoggá teszik életünket, barátként és társként gazdagítják mindennapjainkat.

A MÁSA menhelyén az Állatok Világnapját október 10-én tartják majd.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány kénytelen volt a szokásos Kutyagolást, a rókavakcinázás ideje alatt elrendelt ebzárlat miatt elhalasztani. Ez a kutya sétáltatás azonban igazán különleges lesz, hiszen  a szokásos négylábú barátaink mellett, most kisemlősökkel, hüllőkkel és ízeltlábúakkal is megismerkedhetünk testközelből. Igazi buli lesz, ahol a jó hangulatról DJ LuiBig gondoskodik majd, a látogatók pedig megválaszthatják a menhely legszebb kutyusát is.

Az elektromos autók használatával védhetjük környezetünket, az élőhelyek megtartása az élővilág, így az állatok védelmét is szolgálja. A Mercedes Benz Miskolc a MÁSA programjain részt vevőknek bepillantást enged az elektromos autók világába. A versenyeken induló szerencsés nyertesek utasként kipróbálhatják, milyen is egy elektromos autóban utazni.

 

Várnak szeretettel minden kedves állatbarátot október 10-én, 12:00 órától 15:00 óráig!