Ismét világversenynek ad otthont Szilvásvárad.

Igazi pörgős programok várják az érdeklődőket a hétvégén a Szalajka-völgyben. Október 7-10. között a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont ad otthont a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának. A versenyt az elmúlt években a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. öt alkalommal rendezte meg, 2021-ben Szilvásvárad vette át a stafétát.  A három szakág versenyeit összefogó Szilvásvárad Masters nemzetközi versenysorozat megrendezése után a Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága kiváló lehetőséget ad arra, hogy Szilvásváradot ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe. A Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága nem a megszokott háromnapos fogathajtó versenyeknek megfelelően kerül lebonyolításra:
Az első két napon egy kvalifikációs fordulón vesznek részt a lovak, amely egy kombinált díj-és akadályhajtó pálya teljesítését jelenti. Ezt követően a szombati versenynapon díjhajtás döntőjére kerül sor, majd az utolsó napon egy kombinált maratonhajtást teljesítenek a fogatok. A döntő két száma alapján hirdetnek eredményt.
Október 9-én, szombaton tartják a „Nimród Vadászai” Hunor és Magor Csodálatos Vadászata-Tradicionális Vadász Bemutató és Országos Huszártalálkozót, ami az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérő rendezvénye.