Cinema City filmajánló: Az aszfalt királyai

Le Mans ’66 de sok helyen Ford V Ferrari az eredeti címe, nálunk (átok reátok fordítók) Az aszfalt királyai címen mutatják be James Mangold (Copland, Azonosság, A nyughatatlan, Farkas, Logan) legújabb filmjét. Nevezzük bárhogy, de ez a film ismét bebizonyítja, hogy milyen jól össze lehet hozni egy, az autóversenyek világában játszódó filmet (mint történt az a Hajsza a Győzelemért (Rush) esetében is).

Szinopszis: Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

A két főszereplőn kívül a szálakat mozgató riválisokat, Fordot és Ferrarit alakító Tracy Letts és Remo Girone is nagyon pazar alakítást nyújt. Az igazság szerint Bale is eredetileg Ferrari szerepét szerette volna megcsípni, és mivel ő az új De Niro – már ami az átváltozó képességet illeti egy-egy szerep kedvéért – elhisszük neki, hogy azt is remekül megoldotta volna.
Képtalálat a következőre: „ford v ferrari”Képtalálat a következőre: „le mans 66”

ELŐZETES

Ebben a filmben senki nem fog csalódni. Van benne minden, dráma, szuper színészek, szuper kocsik, akció! Összetett, remek film, kiváló rendezés! Mindenkinek jó szívvel ajánlom a megtekintését.

Lichtenstein Raymond
filmesztéta