Kezdőlap Uncategorized

Claudia Cardinale : jött, látott és Miskolc a lábai előtt hevert

Claudia Cardinale kapta az idei életműdíjat a 12. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

A díva részt vett a program nyitó rendezvényén, ahol a díj átvételét követően a közönséggel együtt nézte végig a digitálisan felújított mesterművet, a Volt egyszer egy vadnyugat című Sergio Leone opuszt.

20150911_165008
A vetítésre és a nyitóceremóniára a Nagyteremben (Művészetek Háza színháztermében) került sor. A western szerelmesei az egykori Béke moziban, gyönyörű hatalmas, széles vásznon csodálhatták meg újra (volt aki első alkalommal) minden idők talán legnagyobb westernjét.
(Akinek nem sikerült bejutni a zártkörű előadásra azoknak üzenem : a filmet megismétlik szeptember 13-án, vasárnap 11:00-kor a Nagyteremben (színházterem) ! KIHAGYHATATLAN ÉLMÉNY !!!)

20150911_174103 20150911_174109

Claudia Cardinale a díj átvételét követően elmondta :  nagyon szereti Magyarországot és nagy megtiszteltetés számára ez az elismerés. Megjegyezte, hogy “érzelmes dolog újra megnéznie a Volt egyszer egy Vadnyugatot”.  Mint mondta, ebben a filmben Ő volt az egyetlen nő, de kifejezetten mély beszédhangjának hála, már-már férfiasnak is tekinthető. Szerinte ez azért van így, mert nem beszélt sokat, általában mindig “verekedtem, (…) olyan voltam, mint egy fiú”. 😀

A film után a szemfüles filmbarátok az állófogadás forgatagában felfedezhették a nemzetközi filmcsillagot, aki türelmesen állt rajongói szolgálatára egy-egy dedikálás, közös fotó illetve néhány kedves szó erejéig.

Szombaton folytatás …

Lichtenstein Raymond
filmesztéta

A filmfesztivál további programjai : https://mizuborsod.hu/?event=jameson-cinefest-12-miskolci-nemzetkozi-filmfesztival

A művésznőről részletsebben : https://hu.wikipedia.org/wiki/Claudia_Cardinale