Az 1893 óta működő német Bubeck Petfood különlegességgel kedveskedett online vásárlóinak és négylábú kedvenceinek, amikor rövid ideig nem mindennapi szállítási csomagolásban fuvarozta kutyaeledeleinek és kiegészítőinek széles választékát. A hullámpapírból készült doboz alsó része praktikus kutyakosárrá alakítható, ami az upcycling kampányt támogató lelkes közösségi média megosztások révén kiváló és eredményes promóciós lehetőség. A forradalmi e-kereskedelmi csomagolások kreatív kialakítását a fenntartható csomagolási megoldások egyik vezető gyártójaként a DS Smith jegyzi. A leleményes megjelenést a Corrugated Board Innovation Prize zsűrije is díjazta: az E-kereskedelem kategória ezüstérmét nyerte el az eb-fekhely.

A német háztartások csaknem felében van háziállat. A Német Kisállat-ellátási Ipari Szövetség (IVH) és a Német Kisállat-kereskedelmi és Ipari Szövetség (ZZF) adatai szerint a kutyák, macskák és kiskedvenc társainak gazdái több, mint ötmilliárd eurót költöttek állattársaik szükségleteire. Növekvő ütemben vásárolnak a tulajdonosok interneten keresztül, mely aránya a teljes kisállat-ipar forgalmában már 13,7% volt a tanulmány szerint.

Németország legrégebbi kutyaeledel-gyártója, az R. Bubeck & Sohn számára az online terjesztés fontos értékesítési csatornává fejlődött az állandó szakembergárda és az élelmiszer-kiskereskedelem mellett. A tradicionális sütési módszerrel készült prémium minőségű kutyakekszeket és teljes értékű élelmiszer fajtákat különféle üzletekben, online kereskedőkön keresztül, valamint a vállalat saját webáruházában értékesítik.
Az olykor rideg digitális üzleti tér érzelmi feltöltése és az ügyfélhűség hosszú távú erősítése érdekében a vállalat egy különlegességgel állt elő online vásárlói számára a DS Smith-szel szoros együttműködésben. A kampányidőszak alatt a 20 kg súlyú vagy azt meghaladó megrendelések három részes szállítódoboza néhány egyszerű lépésben hatszögletű kutyakosárrá alakítható át DYI módszerrel.

Köszönhetően az összeilleszthető aljzatnak és az U-alakú betétnek a stabil e-kereskedelmi csomagolás garantálja az online rendelt prémium termékek biztonságos szállítását még nagyobb súly esetén is. A csomagolásból kihajtható hullámkarton kutya-kanapé melegít, helytakarékos, így ideális megoldás utazáshoz, otthonunkba vagy a kertbe. A megosztott Facebook- és Instagram-posztok egyértelműen bizonyítják, hogy a négylábú kedvencek mennyire komfortosan érzik magukat saját kosárkájukban.

A hullámpapír-fekhely életcéljának teljesítésével, lévén egy anyagból készült, könnyedén újrahasznosítható a papírhulladék-újrahasznosítási körforgásban. A körforgás kialakítására törekszik a DS Smith partnereivel együttműködve. Olyannyira, hogy „A jelenben a jövőért” fenntarthatósági stratrégiánkban célul tűztük ki, hogy 2023-ig 100%-ban újrahasznosítható vagy újrahasználható csomagolást állítunk elő.