Kezdőlap KÉK HÍREK

ELKÉPESZTŐ! Rommá tört az autópályán a lakókocsi

Brutális felvételt osztott meg a Magyar Közút. Egy gyorshajtó, lakókocsit vontató autó sofőrje veszítette el a járműve felett az uralmát. 

Az eset még múlt pénteken történt az M3-as autópályán, a Nyíregyháza felé vezető oldalon. A Közút azt írta, a lakókocsit vontató kis személyautó a megengedett sebességnél jóval gyorsabban haladva előzött meg egy kamiont, majd a túl nagy tempó miatt a vontatmány súlypontja megváltozott, így gyakorlatilag irányíthatatlanná vált a jármű és nagy erővel becsapódott a szalagkorlátba. Sőt, a jármű törmelékei még a másik pályaoldalra is átrepültek. 

A sofőr könnyű sérülésekkel megúszta, viszont az utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Szerencsére a lakókocsi mögött haladó járművek el tudták kerülni az ütközést, ahogy az átrepülő törmelék sem okozott szerencsére problémát.

A felvételeken is jól látszik mekkora gondot tud okozni a felelőtlen gyorshajtás, egyébként a lakókocsit vontaó járművekre 80 km/h sebesség korlátozás vonatkozik. Túl nagy sebességnél a vontatmány súlypontja áttevődik és irányíthatatlanná válhat a jármű.