Sam, avagy felkészülés a családi életre címmel tűz műsorra új ifjúsági darabot a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; Maria Wojtyszko a gyermeklét problémáiról szóló drámájának bemutatóját december 11-én tartják a Kolibri Pincében, Gyevi-Bíró Eszter rendezésében. A szerző ifjúsági drámája egy kamaszfiú útkeresését követi végig, akinek a szülei válófélben vannak.

Másfél perces jelenetek

Mint írják, Sam neve lengyelül azt jelenti: egyedül. A groteszk családtörténet olyan torokszorító témákra kérdez rá, mint a válás, a vallás vagy a hagyományos családmodell túlélési lehetősége, miközben különleges érzékenységgel és humorral beszél a gyermeklét problémáiról.
A Pászt Patrícia által fordított színdarab a mai gyerekek ritmusához igazított, másfél perces jelenetekben elevenedik meg a színpadon.

Valódi problémákat mutat be

Novák János, a Kolibri Színház igazgatója különösen fontosnak tartja, hogy a repertoárban helyet kapjon a konfliktusokat őszintén feltáró, friss látásmódú, újgenerációs lengyel alkotónő, aki műveiben valódi emberi problémaként kezeli az ifjúság kiútkeresését, kiszolgáltatottságát és magányát. A főbb szerepekben Fehér Dánielt, Nyirkó Krisztinát, Alexics Ritát, Krausz Gábort, valamint a szülőket alakító Tisza Beát és Bodnár Zoltánt láthatja a közönség.

 

Kép: tasz.ro